Левски заслепи скандалите с победа над Локомотив София (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)


Левски заслепи скандалите с победа над Локомотив София (ВИДЕО + ГАЛЕРИЯ)
Снимка: Lap.bg

6250 0

Левски постигна 12-тия си успех от началото на сезона в Първа лига, след като се наложи с 1:0 в столичното дерби с Локомотив София на “Герена” в дъждовната съботна вечер от 25-тия кръг. В големия герой за “сините” се превърна водещият голмайстор на клуба в надпреварата от началото на сезона - Филип Кръстев, който вече има 6 гола. 

Той вкара победното попадение още в добавеното време на първата част. По този начин Левски изпревари Локомотив Пловдив за четвъртото място във временното класиране, след като натрупа 44 точки, докато “железничарите” разполагат с 34 на 9-тата позиция.

“Сините” извоюваха заслужено успеха, след като натискът през огромна част от срещата бе посока вратата на гостите, а цялото внимание бе насочено към старши треньора Станимир Стоилов, за който се предполага, че ще се оттегли след въпросната среща.

Любопитно е да се отбележи, че последната четвърт час бе изключително положителна за гостите, които дори стигнаха до попадение в самия край на срещата, но бе отменено мигновенно заради засада.

Проследете НА ЖИВО със SportLive.bg пресконференцията на Станимир Стоилов след броени минути!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Вижте жеста на Наско Сираков и Левски преди началото на двубоя!

Феновете на домакините скандираха името на Станимир Стоилов още от първата минута, след като се очаква той да се оттегли от поста "старши треньор" в минутите след двубоя!

Последваха скандирания против Наско Сираков, но те се чуваха главно от Сектор "Б", докато в централната трибуна се разграничиха чрез освирквания.

В 30-тата минута дойде и първото спасяване на Гайе, който се справи със стрелба от дистанция на Кръстев. Междувременно домакините отчетливо бяха по-настоятелни и контролираха топката през 67% от времето.

Броени секунди по-късно последва и точен удар на Роналдо, но той също бе избит от стража на "железничарите". Вратарят се справи и с опит на Уелтън, но тогава той прати топката в корнер.

Междувременно запалянковците изразиха подкрепата си и към Иво Ивков.

ГОЛ! В добавеното време на първата част юношата на Славия - Филип Кръстев, откри за "сините"! Той се възползва от поредната избита топка от страна на Гайе, за да я прати в мрежата му. Преди това българинът подаде към левия фланг, където се разви атаката и последвалото остро центриране, което бе и причината за избиването посока голмайстора! 1:0!

Националът на България е водещ реализатор на "сините" в Първа лига, след като от началото на кампанията разполага с 6 попадения.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Първите 20 минути от втората част преминаха отново под домакински натиск. Възпитаниците на Станимир Стоилов контролираха кълбото през 63% от въпросното време и междувременно успяха да създадат 4 голови ситуациии, но само при една от тях се стигна до точен удар.

Запалянковците отново на няколко пъти скандираха името на настоящия треньор на "сините". Ултрасите от Сектор "Б" изразиха и негодуванието си към водещия спонсор на клуба с поредния транспарант от началото на срещата.

В заключителните пет минути на срещата Уелтън имаше възможност да удвои преднината на домакините, но опитът му по диагонал бе повече от несполучлив. Трябва да се отбележи, че в последния четвъртчас гостите погледнаха смело към вратата на Андреев, но без резултат.

Натискът на гостите даде резултат и Франса изравни в последните секунди на срещата, след като се стигна до разбъркване в наказателното поле на домакините. 

Веднага обаче бе отсъдена засада и ВАР я потвърди съвсем скоро.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛЕВСКИ  1. Пламен Андреев  – 2. Жереми Петрис, 5. Келиан ван дер Каап, 33. Хосе Кордоба, 6. Цунами – 8. Андриан Краев, 30. Филип Кръстев – 18. Роналдо, 10. Ивелин Попов, 17. Уелтън – 9. Рикардиньо

ЛОКОМОТИВ СОФИЯ  1. Бубакар Гайе – 89. Матеус Дуарте,  5. Дейвид Малембана, 33. Алан Диас – 22. Ивайло Наденов, 39. Антонио Вутов, 44. Божидар Кацаров, 26. Красимир Милошев , 94. Юлиан Ненов – 29. Станислав Костов, 11. Карлос Франса

Левски - Локомотив София по ТВ: Къде да гледаме столичното дерби от Първа лига?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Напрежението около Левски извън терена не стихва, като ще бъде любопитно дали отборът ще може да се абстрахира от него и да продължи серията си от победи. Около "синята" общност цари и притеснение дали това няма да се окаже последната среща, в която Станимир Стоилов е старши треньор на "сините".

От другата страна е Локомотив София, който е на гребена на вълната. "Железничарите" се справиха със Славия и ще играят на полуфинал за Купата на България. В Първа лига заемат 9-ото място с 34 точки - 7 по-малко от днешния опонент Левски, който е с 41 на 5-а позиция.

Последният двубой между тези съперници бе спечелен от Локомотив след голово зрелище и успех с 3:2. Откакто "железничарите" се завърнаха в елита обаче това им е единственият успех - предните две срещи бяха загубени с по един гол разлика.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички