Левски заработи животоспасяваща сума от успехите си в Европа


Левски заработи животоспасяваща сума от успехите си в Европа
Снимка: Levski.bg

5510 0

С класирането за решителния плейоф за влизане в групите на Лига на конференциите Левски си гарантира не само увереност и престиж, но и много сериозна сума. Тя ще помогне на "сините" да подобрят финансовото си положение, което от доста време насам не е цветущо.

"Мач Телеграф" изчисли, че в касата на Левски от тазгодишното евроучастие ще влязат не по-малко от 2,325 милиона евро. За успеха над Шкупи клубът си осигури 350 000 евро. Отстраняването на Апоел Беер Шева им донесе още 550 000 евро.

Според регламента на турнира участниците в плейофа за влизане в групите получават още 750 000 евро. Така, независимо от развоя на двата мача срещу Айнтрахт Франкфурт, "сините" ще очакват 1 650 000 евро.

Ако момчетата на Николай Костов все пак успеят да елиминират германския тим и влязат в групите, те ще имат гарантирани още 2,94 млн. евро.

Към парите от УЕФА трябва да прибавим и приходите от билети и телевизионни права, които за мачовете с Айнтрахт може да са солидни. От продажбата на билети за срещите с Шкупи и Апоел в клубната каса са влезли не по-малко от 750 000 лева.

Домакинството на шампиона в Лига Европа през 2022 година може да донесе между 500 и 750 000 лева на "сините", ако приемем, че бъдат продадени 30 000 билета за средно 25 лева. Ето кога и от колко са мачовете между Левски и Айнтрахт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички