Левски взе нужното от Монтана и не позволи на Лудогорец да се откъсне на върха


Левски взе нужното от Монтана и не позволи на Лудогорец да се откъсне на върха

2605 0

"Левски" победи Монтана като гост в Ловеч с 1:3 и не позволи на лидера Лудогорец да се откъсне с 6 точки на върха. Монтана остава на последното 14-о място в Първа лига.

В двете части паднаха по две от попаденията. Божидар Краев откри резултата в 32', а 9 минути по-късно Дяков върна гола и така двата отбора се оттеглиха на почивката при равенство.

Второто полувреме в 60' Димитър Пиргов отбеляза много красиво попадение, с което изведе и гостите напред в резултата. В добавеното време пък Илиян Мицански се разписа сллед асистенцуя на Сашо Александров.

Първо полувреме

Още в 4' "Левски" имаше възможност да отбележи чрез Божидар Краев, който стреля от границата на наказателното поле, но ударът му бе право в стража на Монтана. Малко преди това страничния рефер вдигна засада на Аниете, но повторенията показаха, че такава няма.

В 13' Галин Иванов направи непростим пропуск. Франсис Нар центрира от левия фланг и намери юношата на Левски непокрит в наказателното поле, но той не можа да стреля и топката мина под крака му. В 17' за 4-5 минути срещата бе прекъсната заради димки от "сините" превърженици.

В 32' Божидар Краев откри резултата след разбъркване в наказателното поле. Галин Иванов направи пробив по десния фланг и центрира успоредно на голлинията, където Иванов изби. Топката се озова в Аниете, но отново от голлинията топката бе изчистена, след което тя стигна до Краев, който не сгреши.

В края на първото полувреме Монтана въстанови равенството с гол на Костадин Дяков, който бе тотално забравен от защитата на столичани. Сергей Георгиев свали с глава към Дяков на границата на наказателното поле, чийто удар бе точен.

Второ полувреме

В 52' Адениджи пропусна страхотна възможност да изведе отново "Левски" напред в резултата. Той бе намерен в наказателното поле от Галин Иванов, но с прекалено силен пас и нигериецът прати топката в аут. Малко след това отново атака чрез Галин Иванов, в която юношата на "сините" опита удар от наказателното поле, но отново Иванов бе на мястото си. 

След пропуските и натиска в 60' защитникът Пиргов вкара много красиво попадение. Влезналият на мястото на Галин Иванов, Мехди Бурабия центрира след корнер, а топката стигна до защитника на далечната греда и той със странична ножица отблеляза красивото попадение.

В 80' Монтана получи право да изпълнява ряк свободен удар, който обаче не доведе до нищо. Ударът на Петър Атанасов бе прекалено слаб и Йоргачевич улови. 

В добавеното време на срещата Илиян Мицански реши всичко в срещата с трети гол за Левски и оформи крайното 1:3.

Преди мача

До момента балансът между "Левски" и Монтана в Първа лига е изцяло на страната на "сините", които имат 14 победи и 5 равенства от 19 мача при голова разлика 34-6 за "сините".

Монтана пък няма отбелязан гол в 12 поредни шампионатни мача срещу "Левски". За последно се разписа бразилецът Андре Бето - 28 ноември 2009 г. при победата на "сините" с 3:1 на стадион "Георги Аспарухов".

При победа "Левски" ще е на 3 точки от лидера Лудогорец.

Съставите:

Монтана: Христо Иванов, Шоко, Иван Михов, Диарасоуба Бамба, Христос Контохристос, Костадин Дяков, Георги Коруджиев, Сергей Георгиев, Петър Атанасов, Фернандо Силва, Стивън Петков

Левски: Боян Йоргачевич, Сашо Александров, Веселин Минев, Димитър Пиргов, Александър Александров, Джереми Де Нойер, Божидар Краев, Галин Иванов, Антонио Аниете, Франсис Нар, Бабатунде Адениджи

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички