От първо лице: Какво е било в съблекалнята на Литекс след "онзи" мач с Левски?


От първо лице: Какво е било в съблекалнята на Литекс след "онзи" мач с Левски?

6843 0

Бившият нападател на Литекс Бьорн Йонсен разкри пред шотландските медии какво се е случвало в отбора по време и след скандалния мач с Левски, в който Стойчо Стоилов извади футболистите от терена.

Излишно е да се припомня, че в последствие ловчанлии бяха пратени в Б група, а след това Гриша Ганчев използва професионалния им лиценз, за да върне ЦСКА в новосформираната Първа лига.

"По това време бях в съблекалнята (заради червен картон) и изведнъж влязоха всички. Казаха ми само, че шефът ги е извадил от терена. Беше шокиращо. Българите бяха много ядосани, защото мачът се излъчваше по телевизията и беше един от най-големите за годината.

Такъв червен картон като моя в онзи мач няма как да бъде показан в Шотландия. Просто заради дербито кръвта на всички кипеше. Аз бутнах играч и той бутна мен, след което само на мен ми показаха червен картон.

Въпреки това играхме много добре и водехме с 1:0, но след втория червен картон през първото полувреме беше шефът ми явно е решил, че му стига толкова щуротии.

Опитваха се да ни обяснят защо е станало така, но на нас ни беше странно, защото просто искахме да играем футбол. През зимната пауза ходехме в Испания и Гърция, но аз постоянно се питах дали ще ни върнат в елита. Но те ни свалиха във втора дивизия.

Стигнахме до полуфинал за Купата, но аз мислех само за следващото решение за първа лига. В крайна сметка ми писна. В сравнение с България тук проблемите са нищожни", казва Йонсен, който играе в Хартс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички