Левски все още чака да получи акциите от Васил Божков


Левски все още чака да получи акциите от Васил Божков

1703 0

Столичният гранд Левски все още не е получил акциите на клуба от Васил Божков. Днес (1 юни) се очакваше, че "сините" ще получат ценните книжа, които да бъдат изпратени по DHL от Обединените арабски емирства до София. Към 20:55 часа обаче няма информация клубът да се е сдобил с акциите.

Припомняме, че в събота (30 май) Божков обяви, че "акциите на Левски са джиросани на новия им собственик и са изпратени към България", но без да назовава на кого този път са джиросани ценните книжа. Предполага се, че са джиросани на клубната легенда Наско Сираков, зад който се обедини цялата синя общност, и спечели най-много гласове в допитването на Божков във Фейсбук кой да бъде новият собственик на Левски.

Както е известно, акциите вече бяха веднъж джиросани и изпратени в София. Божков се опита да прехвърли собствеността на клуба на премиера Бойко Борисов, който категорично отказа да я приеме. През миналата седмица (в четвъртък) изтече законовият срок, в който Борисов можеше да се разпорежда с акциите, а след мълчаливия му отказ ценните книжа можеха да бъдат джиросани повторно.

Първото изпращане на акциите на Левски към България се предполага, че е осъществено през уикенда на 9 или 10 май. Тогава акциите пристигнаха в София на 12 май (вторник), но бяха занесени в Министерски съвет от Сашо Диков на 13 май. Ако се приеме, че пътуването на акциите е отнело до три дни, то сега Левски може да се надява да получи ценните книжа утре, 2 юни.

Темата "Левски" продължава и в тези материали

 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Легендата на Германия Герд Мюлер живее в старчески дом и с прогресивна деменция

До 2014 година Герд Мюлер - велик германски футболист и носител на "Златната топка", редовно се появяваше в...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама