Левски в Европа: Само един отбор е с по-млад състав в Лигата на конференциите


Левски в Европа: Само един отбор е с по-млад състав в Лигата на конференциите
Снимка: Levski.bg

5977 0

Отборът на Левски започна много по-добре от очакваното новия сезон. "Сините" тръгнаха уверено през новата кампания и въпреки няколко грешни стъпки, то показаха силна игра на терена и амбиции за успехи.

Двубоите в Лигата на конференцията пък са истинската емоция за феновете, като напълно заслужено отстраниха Шкупи и израелския Апоел Беер Шева. Така се стигна до среща с Айнтрахт Франкфурт в плейофа за групите в турнира. В първата среща в София "сините" на Николай Костов играха смело и с гол в добавеното време завършиха 1:1. Ревашпът е в четвъртък от 21:30 часа българско време.

Отборът от "Герена" показа, че е изключително перспективен, като едно от водещите предимства за развитието му в бъдеще е младостта. Справка на Sportlive.bg показва, че от всички отбори в плейофната фаза на Лигата на конференциите има само един отбор, който е с по-млад състав от "сините".

Най-възрастният играч е с резервна роля

Средната възраст на отбора на Левски е 22,4 години. Най-възрастният е вратарят Николай Михайлов, който обаче е резерва на титулярния страж - 18-годишния Пламен Андреев. Следващият в класацията е крайният защитник Цунами на 27 години. Кристиан Димитров, Хасими Фадига и Уелтън са на по 26 години.

Освен Андреев, друг играч, който бе титуляр срещу Айнтрахт в първия двубой и е на същата възраст е Асен Митков. Марин Петков, който в момента лекува травма е на 19 години, а Джавад Ел Джемили, който е с най-много голове от началото на сезона във всички надпревари е на 20 години.

Топ 3 в ЛнК

Отборът, който е пред столичният тим е датският Нордселанд с точно 22 години средна възраст. Топ 3 попълва бивш съперник на Левски в Европа - БАТЕ Борисов. Беларуският тим е със 22,7 средна възраст на състава. За сравнение със състава на Николай Костов, то съперникът им в турнира - Айнтрахт разполага с отбор на средна възраст 24,6 години. В Германия вече отправиха сериозно предупреждение за играта на тима и какво трябва да променят, ако не искат приказката им в Европа да приключи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички