Левски умува за Кордоба и дали да плати 600 хиляди евро за него, "сините" на пауза със селекцията


Левски умува за Кордоба и дали да плати 600 хиляди евро за него, "сините" на пауза със селекцията
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

6098 0

От Левски обмислят дали да не откупят Хосе Кордоба на 100 процента от бившия му клуб Индепендиенте де ла Чорера. Панамският отбор все още държи 25 процента от правата на Кордоба, което означава, че ако Левски продаде лятото Хосе за примерно 2 000 000 евро, 500 000 евро ще отидат в касата на Индепендиенте.

От какво зависи решението на Левски?

В договора между "сините" и панамците обаче има клауза, според която клубът от "Герена" има възможност да откупи споменатите по-горе 25 процента. Според нея те ще струват на Левски около 600 000 евро, пише "Меридиан мач". В тази връзка собственикът на "сините" Наско Сираков ще решава в последния момент дали да активира въпросната клауза.

Това ще зависи  от офертата, която евентуално ще се получи в офиса на клуба за Кордоба. Ако тя е за над 3 000 000 евро, каквито са очакванията на "Герена", е много вероятно Левски да откупи напълно правата на Хосе и по този начин да увеличи печалбата си от продажбата на защитника. Наскоро Лудогорец действа по същата схема с нападателя Игор Тиаго, като  откупиха от Крузейро 25-те процента от нападателя, които бяха останали в бразилския клуб.

Забавяне на селекцията

Също така от Левски на този етап са решили да забавят селекцията. На "Герена" първо дали ще има изходящи трансфери, а след това ще търсят нови попълнения. "Сините" вярват, че по време на паузата ще продадат със сигурност Хосе Кордоба, но това може да се случи и с още няколко от основните играчи на тима. Сред тях са Уелтън, Сонко Сундберг и Анди Краев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички