Левски търси новия си централен защитник в Пловдив


Левски търси новия си централен защитник в Пловдив
Снимка: Официален сайт на Левски

6693 0

Треньорът на Левски Петър Хубчев търси класически централен защитник за партньор на Холмар Ейолфсон, тъй като в момента използваният на този пост е Нуно Рейш, който "по образование" е полузащитник. Според различни информации, "сините" са се насочили към пловдивския пазар за ново попълнение на този пост.

Според "Гонг", Левски влиза в битката за привличането на звездата на Локомотив (Пловдив) Стивън Езе. Интересът към бранителя от страна на клуба е отпреди 2-3 месеца, когато "смърфовете" играха в Лига Европа, а нигерийският гигант се представи на добро ниво.

Твърди се, че изпълнителният директор на Левски Павел Колев е провел разговор с човек от Локомотив и е питал за нигериеца. Предполага се, че този човек от "Лаута" е бившият спортен директор на "сините" Георги Иванов. Разговорът явно не се е въртял за трансфер между клубовете, тъй като Езе става свободен в края на януари 2020 г., тоест след последния официален мач тази година. Офанзивата не е спряла дотук. Близки до Левски вече са се свързали с играча и са му предложили да премине на "Герена". Езе все още не е дал категоричен и последен отговор дали е склонен да приеме. В битката за неговия подпис остава и Локо (Пд). Шефовете на клуба са му предложили сериозно увеличение на заплатата, футболистът и неговият мениджър обаче размотавали пловдивчани.

Защитникът няма европейски паспорт и това би било пречка за Левски, където квотата от трима играчи извън ЕС се запълва от Миятович, Тиам и Мазурек, който евентуално може да напусне. Според слуховете, Езе е обект на интерес и от страна на ЦСКА.

Вторият играч от Пловдив, спряган за Левски, но вече едва ли не като сигурен, е Кристиан Димитров. Централният защитник на Ботев (Пд) обаче има и финансова тежест за клуба от "Герена". Спорно е дали "сините" биха извадили трансферна сума от порядъка на 500 хиляди евро. А и самият футболист с нищо не е подсказвал има или няма желание да облече екипа на Левски. А към кой известен наш играч столичани също имат интерес вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички