Левски страда от липса на централен нападател


Левски страда от липса на централен нападател
Снимка: Иван Йочев

1905 0

Бившият треньор на Левски Ангел Станков коментира ситуацията при "сините" и шансовете им да се борят за титлата през този сезон пред вестник "7 дни спорт":

Левски има още много работа за вършене. Минаха първия полусезон, но куцат на много места. Веднага изникват няколко наболели въпроса - честа смяна на футболисти и треньори. Всичко това се отразява на отбора и оттам идва непостоянството в изявите. Когато направиш един отбор, трябва да имаш 5-6 човека, които да ти играят постоянно (т. нар. ядро). Тези футболисти са звездите, те носят отбора. Те обаче винаги трябва да играят добре, за да е на ниво и Левски. Един от тях да не е във форма и се отразява на целия тим. Тази честа смяна, която забелязваме в Левски, не носи нищо хубаво. Един треньор харесва едно, втори - друго. Всичко им е различно - говоренето, мисленето тренировките и идеите за играта. Което е напълно нормално. Всичко обаче се отразява и затова Левски няма постоянна игра. Направиха няколко силни двубоя, но като погледнем по-глобално, не е редно от десет мача в три да играеш на ниво. Малко е.

Левски от 10 срещи в 8 трябва да бие убедително,

за да може да стигне дотам докъдето иска. Хората искат да виждат от Левски освен да бие, и да играе силно. А това може да се случи само ако ядрото футболисти е на нужното ниво. Другите играчи може да ги въртиш и да търсиш точните, ако променяш схемата за даден противник. По-важното е ядрото и оттам става трудно на Левски да бие. Има го и това, че някои играчи дойдоха по-късно и още не са се адаптирали, няма го взаимодействието. Левски не прави впечатление и с централен нападател. Нещо, което ми прави впечатление, че не търсят топката на скорост. Мудни са, уж гледат от Барселона, но испанците задържат много топката и чакат удобна ситуация за атака. За да играеш така, трябва да разполагаш с много добра техника и интелект.

Не е голяма разликата с ЦСКА (6 точки). Но Левски, за да настигне водача, трябва ЦСКА да не играе нищо, а "сините" да покажат футбола от мача с Лудогорец. Ще им е трудно.

Равният с Марек върна малко назад левскарите.

Пак добре, че не загубиха, че и това го имаше като вариант. Има доста момчета, които не са готови за Левски. Колективът може и да е налице, но онова, на което му се вика отбор, липсва. Не е късно да се изгради тимът сега. Закъсняха малко, но какво от това, няма да се отказват. Има много мачове до края на шампионата. Това, че ЦСКА води с 6 точки, не значи, че е шампион. Бориш се, търсиш нови футболисти и работиш. Идва Нова година и пауза, в която може да се възстановиш добре и да се заредиш със сили. Левски има сили да направи нещо интересно в първенството и да обърка сметките на някои отбори.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички