Левски стигна до резултатно равенство срещу Марибор въпреки бърз обрат


Левски стигна до резултатно равенство срещу Марибор въпреки бърз обрат
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

5902 0

Левски завършиха наравно срещу словенския Марибор при резултат 2:2 в трети контролен мач по време на зимната подготовка в Белек, Турция. "Сините" поведоха в резултата в 36-ата минута, когато Хосе Кордоба засече центриране на Марин Петков с глава. Словенците обаче вкараха два гола за 5 минути - първо Репас в 41-ата минута с далечен удар изравни, а в 45-ата Джордже Иванович се възползва от грешка в защитата и направи 2:1.

През второто полувреме "сините" пуснаха в игра част от титулярите си. И двата тима създадоха опасни положения, като Николай Михайлов трябваше да се намесва няколко пъти. В 76-ата минута Левски стигна до изравняване, като Здравко Димитров завърши постепенна атака и вкара.

Левски продължава да се готви в Турция, като следващият двубой е срещу местния Генчлербирлиги и ще се играе на 1 февруари. На 4.02 е контролата с Динамо Киев, а на 7 февруари Левски играе с Верес.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 4-ата минута Марин Петков проби отдясно и падна в наказателното поле. Нарушение нямаше и младокът беше спрян. Две минути след това словенците опитаха атака, като Ван дер Каап сгреши, но след това поправи грешката и изчисти.

Цунами в 8-ата минута центрира отляво и топката попадна в защитник на Марибор. Левски продължи да е по-активен, като Петков опита да намери Цунами, но безуспешно.

Марибор опита да атакува отляво чрез Иванович в първите 15 минути, без да успее да създаде опасност. В следващите минути мачът се пренесе в по-бавно темпо, като и двата тиима дебнеха съперника за грешки.

В 25-ата минута Сикушек овладя топката на границата на наказателното поле. Защитата на "сините" обаче се справи и отне. Две минути след това Костадинов опита да изведе Цунами на левия фланг.

В 31-ата минута Марин Петков стреля от фал по земя, но право в ръцете на вратаря.

36' - 1:0! Марин Петков центрира от пряк свободен удар и Хосе Кордоба с глава вкара за 1:0!

41' - 1:1! В 40-ата минута Левски атакува чрез Билал Бари, но той беше спрян и последва контраатака. Мартин Милец прехвърли топката на левия фланг към Иванович. Макумбу овладя в центъра и подаде към Репас, който с далечен удар изравни.

Левски продължи да владее топката в по-голямата част от времето. "Сините" разчитаха предимно на атаки по фланговете, но те не дадоха търсения резултат.

45' - 1:2! Грешка на Цунами доведе до многоходова акция на Марибор, която завърши с удар на Джордже Иванович.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

За второто полувреме Николай Михайлов застана на вратата за Левски вместо Пламен Андреев. В 47-ата минута Цунами стреля от фал, като вратарят на словенците спаси.

В 50-ата минута Билал Бари проби отляво, но не успя да намери свой съотборник в наказателното поле. Минута след това Цунами центрира към Бари. Мароканецът игра с глава и стреля над вратата.

В 54-ата минута Иванович получи пас и преодоля Ван де Каап. Николай Михайлов беше на мястото си и се намеси. В 57-ата минуа на терена за Левски се появиха Драган Михайлович, Иван Горанов, Уелтън, Здравко Димитров, Радослав Цонев. Именно Горанов опита да центрира към Уелтън в първата атака след смените.

В 60-ата минута Джордже Иванович излезе сам срещу Николай Михайлов. Вратарят успя да избие топката. "Сините" заиграха една идея по-атакуващо след смените в състава, като поеха инициативата.

В 69-ата минута Билал Бари излезе на стрелкова позиция и пропусна. В 74-ата минута Марибор стигна до корнер и защитата на Левски се справи, като изчисти топката.

76' - 2:2! Левски разви атака по левия фланг, Радослав Цонев получи топката и стреля. Ударът беше блокиран, но Здравко Димитров получи топката отдясно и изравни! 

В 83-ата минута Марибор стигна до пряк свободен удар. Изстрелът обаче мина над вратата. В 86-ата Цонев центрира от корнер и опита да намери Кордоба. Това обаче не даде резултат.

Стартов състав на Левски:

Пламен Андреев, Патрик Галчев, Келиан ван дер Каап, Хосе Кордоба, Цунами, Радослав Цонев, Асен Митков, Филип Кръстев, Марин Петков, Димитър Костадинов, Билал Бари

ПРЕДИ МАЧА

На 18 януари "сините" завършиха 1:1 с полския Гурник, а попадението бе дело на Хосе Кордоба. Три дена по-късно, на 21.01., футболистите на Станимир Стоилов повториха този резултат и в контролата срещу чешкия Бохемианс. Тогава голът бе дело на Билал Бари.

Отборът на Марибор е лидер в Елита на Словения и води с една точка на Копер. Противникът на Левски е изиграл четири мача преди днешния - победа с 4:0 над Триглав, успех над ЛАСК с 2:1, равенство срещу Цървена звезда 1:1 и загуба от Вождовац 1:2.

През 2016 година "сините" се изправиха срещу Марибор по пътя към групите на Лига Европа, но бяха елиминирани след 0:0 в Словения в първия мач и 1:1 на "Герена" в реванша.

*Вижте тук и каква е средната възраст на титулярния състав на Левски срещу Марибор!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички