Левски ще опита да продаде Давид Яблонски


Левски ще опита да продаде Давид Яблонски
Снимка: Официален сайт на Левски

3329 0

След всички промени, които настъпиха в Левски през последния месец по високите етажи, се очаква да натъпят такива и в отбора. "Сините" ще опитат да продадат Давид Яблонски още през този трансферен прозорец. 

Договорът на централ­ния бранител приключ­ва в края на сезона, а пре­говорите за продължа­ването му през есента не дадоха резултат. С оглед на новата политика на Левски за залагане предимно на български играчи "сините" са склонни да се разделят с 27-годишния чех, пише "24 часа".

Ако се стигне до трасфер столичани ще приберат минимална сума, тъй като договорът муе  до края на сезона.   Евентуално напускане на Яблонски обаче ще облекчи бюджета за за­плати на "Герена". Това ще помогне на Левски, който трябва до края на следващия месец да пла­ти дължими малко над милион евро, за да избег­не изваждане от европейските клубни тур­нири.

През ми­налата годи­на интерес към 190-сантиметровия Яблонски имаше полският Лех (Познан). Цел номер 1 на вече бившия наставник на „сините" Славиша Стоя­нович за попълнение в центъра на отбраната бе Кристиян Димитров. 21-годишният защитник прави много силен сезон с екипа на пловдивския Ботев.

Иначе на тази позиция Левски в момента ос­вен с Яблонски разпола­га с португалеца Нуно Рейш и "синия" юноша Деян Иванов. Последни­ят дълго време се възста­новяваше от контузия. На тръгване Стоянович го похвали за старанието в тренировките. На лагера в Кипър пък бе сменен часът за трета­та контрола на Левски. Тимът на Георги Дер­менджиев ще играе в сря­да с полския Висла (Плоцк) от 12,30 вместо от 11 ч.

А каква ще е съдбата на другите двама с изтичащи договори - Милош Цветкович и Жерсон Кабрал - може да видите в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички