Левски ще е съставен изцяло от родни играчи от лятото?


Левски ще е съставен изцяло от родни играчи от лятото?

1471 0

Заради пандемията от коронавирус голяма част от клубовете изпитват финансови затруднения, като за Левски те започнаха още от началото на година, когато останаха без генерален спонсор. Още тогава стана ясно, че "сините" ще трябва да променят плана си и да намалят драстично бюджета си.

Най-вероятно Левски ще "забрави" да гледа към чуждестранния пазар през лятото, като след края на кампанията, когато и да е той, основната задача на ръководството на клуба ще е свиване на бюджета, което ще стане чрез раздяла с най-скъпоплатените играчи.

Изпълнителният директор Павел Колев вече обяви, че бюджетът е орязан до 1,2 млн. лева на месец, но за да оцелее Левски, стягането на коланите ще трябва да бъде много по-сериозно. За да се вместят в сумите, които ще могат да си позволят да изразходват, на "сините" им предстои продажба на чужденците или разтрогване на контрактите им, твърди "Тема спорт".

Отсега е ясно, че Тиам, Алар и Нашименто си тръгват като свободни агенти, като такъв може да напусне и Франко Мазурек, а отбори ще се търсят на останалите иностранци, пише Тема спорт. През лятото "сините" ще взимат само българи, а може да изскочи и някой чужденец, но той ще трябва да е от роден клуб и да се е адаптирал към обстановката у нас. На "Герена" се връщат и преотстъпените, а погледи за попълнения ще бъдат насочени и към школата. Междувременно пък бившият нападател на тима Валери Божинов изрази готовност да играе отново за клуба дори и без пари - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


На Острова да си записват: Как Симеоне неутрализира тотално Ливърпул?

Само преди седмица медиите на Острова публикуваха много интересно наблюдение, а именно, че Ливърпул е по-опасен...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама