Левски се разправи с Ботев (Враца) в мач с два гола и двама изгонени


Левски се разправи с Ботев (Враца) в мач с два гола и двама изгонени
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

6725 0

Левски успя да победи Ботев (Враца) в мач от осмия кръг на Първа лига. Двубоят на стадион "Христо Ботев" завърши при резултат с 2:0 за "сините", а това бе и победа номер 150 за Мъри Стоилов като треньор в българския елит.

Срещата започна добре за "сините". Левски разиграваше умело и стигна до няколко положения, които не застрашиха сериозно вратата на домакините. Защитата на Ботев (Враца) обаче се пропука в 30-ата минута, когато Андриан Краев се извиси над всички в наказателното поле, засичайки центриране от корнер и откри резултата след хубав удар с глава. В края на първата част нещата за врачани се влошиха още повече - Сантиаго Монтоя получи втори жълт картон и бе принуден да напусне терена.

През втората част, вече с човек повече, гостите продължиха да търсят втория гол. Филип Кръстев, Роналдо и Илиян Стефанов изпуснаха чисти положения, а за Ботев резервата Мирослав Маринов можеше да отбележи с туповен удар, но уви не успя. В 83-ата минута обаче Илиян Стефанов сложи точка на спора след добре развила се атака на Левски, в която огромни заслуги имаха Филип Кръстев, Уелтън и Ивелин Попов. В самия край на мача пък Сонко Сундберг от Левски бе изгонен след като ВАР прецени, че е застрашил здравето на противников играч.

В четвъртък (1 септември) Левски ще излезе срещу Лудогорец в мач за Суперкупата на България. На Ботев (Враца) пък му предстои гостуване на Пирин (Благоевград).

Развой на срещата

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Сините" можеха да вкарат още преди да се изиграе минута игра. Миланов комбинира добре с Уелтън, а вторият просто трябваше да подаде на Бари, който да добави топката във вратата на врачани, уви обаче пасът на Уелтън не бе добър. В третата минута пък Георги Миланов отпрати туповен удар към вратата на Костов, но той бе неточен. В 13' Сонко Сундберг успя да стреля с глава към вратата на домакините след центриране от фал, но не създаде никакви проблеми на стража Костов.

В следващите минути "сините" разиграваха умело и продължиха всячески да търсят гола. Гостите се опитваха да пробият отбраната на врачани с атаки по централната линия и крилата, но домакините не се дадоха току-така. Момчетата на Росен Кирилов дебнеха своя момент на контраатака, но до него така и не се стигна.

В крайна сметка, гостите успяха да поведат в резултата. В 30-ата минута Андриан Краев се извиси над всички в наказателното поле, засичайки топката след центриране от корнер, и я насочи по брилянтен начин, за да счупи нулите. 1:0 за Левски! Само 3 минути по-късно Уелтън можеше да удвои, но ударът му мина покрай вратата на Костов. В края на първото полувреме Сантиаго Монтоя не прецени влизането си, за което му бе показан втори жълт картон и той бе принуден да напусне терена, оставяйки Ботев да доиграят срещата с 10 души на терена.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 53' Левски изгради хубава атака, която завърши с опасен удар на Филип Кръстев с глава. Красимир Костов направи страхотно спасяване, а при добавката той отново разочарова Кръстев, опазвайки евентуален втори гол.

Появилият се от скамейката за Ботев (Враца) Мирослав Маринов можеше да се разпише в 66' след като отправи много силен удар към вратата на Пламен Андреев, за негово съжаление обаче шутът бе неточен. В 72' Красимир Костов не прецени добре излизането си и не успя да спре центриране на Филип Кръстев. Топката попадна в Роналдо, но ударът му към опразнената врата бе блокиран от играч на врачани.

Левски продължи с атаките си и напълно заслужено стигна до второ попадение. Уелтън получи прекрасен пас от Филип Кръстев на фланга и проби в половината на врачани. След това бразилецът подаде в малкото наказателно поле, намирайки Ивелин Попов, който от своя страна намери резервата Илиян Стефанов, който нямаше как да сгреши от непосредствена близост, покачвайки на 2:0 за Левски в 83'. В 89' пък Сонко Сундберг от Левски получи директен червен картон, след намеса на ВАР. Стана ясно, че защитникът умишлено се опита да нарани играч на врачани при единоборство.

Стартови състави:

Ботев Враца: Красимир Костов, Браян Мендоса, Мартин Атанасов, Дарнел Меси, Диего Фераресо, Стефан Гаврилов, Сантиаго Монтоя, Йохан Валбуена, Петър Кепов, Даниел Генов, Венцислав Христов

Левски: Пламен Андреев, Жереми Петрис, Ноа Сонко Сундберг, Хосе Кордоба, Цунами, Андриан Краев, Филип Кръстев, Георги Миланов, Роналдо, Уелтън, Билал Бари

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на Левски продължава да е безгрешен в родния елит след загубата от ЦСКА 1948 на старта на Първа лига. Момчетата на Станимир Стоилов ще търсят задължителна победа като гост, с която да си осигурят важни три точки.

От другата страна, Ботев (Враца) също впечатлява през новия сезон. Врачани постигнаха много важни победи у дома срещу Локомотив Пловдив и Спартак Варна, показвайки, че на стадион "Христо Ботев" гостуванията не са никак леки.

Нито в Левски, нито в Ботев (Враца) имат кадрови проблеми преди сблъсъка помежду си. Единствено под въпрос за врачани е Мартин Кавдански, който левкува разтежение в областта на гръдните мускули.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички