"Левски" се провали с гръм и трясък срещу последния Пирин


"Левски" се провали с гръм и трясък срещу последния Пирин

1456 0

Последният Пирин победи лидера "Левски" с 1:0 на ст. Христо Ботев" в Благоевград" и завърза интригата в "А" група. "Сините" са първи само на 3 точки пред преследвачите си Литекс и Лудогорец. "Орлетата" имат 9 точки, само 3 по-малко от 9-ия Монтана.

Успехът е първи за домакините под ръководството на Наджи Шенсой. Въ същото време беше сложено край на серията на "Левски" от 7 победи и 1 равенство.

Мартин Тошев откри резултата за Пирин още в 1-ата минута. Той се разписа след бърза контра, при която Маркиньос го изведе около точката на дузпата и от там той просреля вратаря на "сините" Йоргачевич.

Домакините стигнаха до нов шанс за гол в 11-ата минута. Маркиньос проби отново по фланга и центрира успоредно на голлинията. Там Йоргачевич не се намеси, но и нямаше кой да засече топката в мрежата на сърбина.

Първата добра възможност за "Левски" дойде в 14-ата минута след пряк свободен удар. Божидар Краев и Джереми де Ноойер обаче не можаха да отиграят добре след центрирането на Живко Миланов.

В 17-ата минута Миланов центрира от корнер, но изстрелът на Джереми де Ноойер с глава излезе в аут.

Александър Дюлгеров беше близо да направи 2:0 в 22-ата минута. Той стреля , падайки, след центриране на Маркиньос от пряк свободен удар, но Боян Йоргачевич улови.

Реферът отмени гол на "Левски" в 31-ата минута. След центриране от корнер топката стигна до Джереми де Ноойер, който стреля силно и вратарят Краси Костов изби. Топката стигна на крака на Макс Карнер и той вкара, но беше в засада и реферите правилно не зачетоха попадението.

"Левски" стигна до първото си чисто положение минута преди края на първото полувреме. Божидар Краев беше изведен зад защитата, но в последния момент се намеси Краси Костов и изби.

След почивката гостите се хвърлиха поне да изравнят резултата. Джереми де Ноойер центрира към Ради Цонев в наказателното поле, но младокът не можа да уцели добре топката.

В 58-ата минута Роман Прохазка центрира отдясно успоредно на голлинията. Божидар Краев и Умар Диаби обаче не успяха да засекат топката.

Поредицата от невероятни пропуски пред вратата на Костов продължава. В 69-ата минута Де Ноойер и Ради Цонев подложиха вратаря на домакините на обстрел, като последният шутира от точката на дузпата, но вратарят изби. В 76-ата минута Минев центрира от пряк свободен удар, но никой в синьо не успя да играе с топката.

СЪСТАВИ

ПИРИН: Костов; Башлиев, Сандев, С. Николов, Дюлгеров; Костадинов, Сандански; Карапетров, Маркиньос, Траянов; Тошев

ЛЕВСКИ: Йоргачевич; Миланов, Карнер, Белаид, В. Минев; Де Ноойер, Бедоя; Прохазка, Р. Цонев, Краев; Диаби

ПРЕДИ МАЧА

Пирин няма победа срещу "Левски" от 22 години и е на последното място в "А" група. След идването на Наджи Шенсой "орлетата" са преобразени и в миналия кръг дори успяха да откраднат точка като гост на шампиона Лудогорец. Проблем пред благоевградчани обаче си остава реализирането на голове. Статистиката е показателна - от началото на сезона Пирин е отбелязал само 3 попадения в 15 мача.

Домакините ще са в оптимален състав, единственият отсъстващ е трайно контузеният Еденилсон Бергонси. Очаква се атаката на Пирин да води Мартин Тошев, а зад него да действа Маркиньос. Именно бразилецът пропусна дузпа в последните минути на "Герена" в предишния мач между двата отбора, с която можеше да донесе победата на "орлетата".  

Лидерът "Левски" ще е без наказания Георги Костадинов и мястото му до Джереми де Ноойер ще заеме Мигел Бедоя. Владимир Гаджев попадна в групата на "сините", но ще остане сред резервите. Централният защитник Максимилиан Карнер трябва да е внимателен, защото ако получи жълт картон, ще пропусне столичното дерби със Славия.

"Сините" са в серия от 7 победи и 1 равенство в първенството. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички