Левски се прости с Лига Европа след разгромна загуба от АЕК Ларнака


Левски се прости с Лига Европа след разгромна загуба от АЕК Ларнака
Снимка: Официален сайт на Левски

11199 0

Левски приключи участието си в Лига Европа, след като допусна втора загуба от АЕК Ларнака с 0:4. След загубата и с 3:0 в Кипър "сините" напуснаха турнира след втория кръг. И четирите гола днес отбеляза капитанът на АЕК Тричковски, който се възползва по максимален начин от положенията пред него.  Срещата за "сините" започна кошмарно, след като Хали Тиам получи контузия само след минута игра. Халфът направи опит да продължи, но в 5' бе заменен от Илия Юруков.

Иначе кипърците изравниха постижението на Лацио, който държеше еднолично рекорда за най-голяма победа срещу българите на "Герена". През 2009 година "орлите" разбиха Левски със същия резултат на "Герена" в групите на ЛЕ.

За огромно съжаление на Левски още в първата минута Хали Тиам получи контузия. Халфът се опита да продължи, но в 5' бе заменен от Илия Юруков. В 3' пък "сините" имаха първата добра възможност в двубоя, като Костов подаде към Найденов, който пусна към Робърта, но неговият удар бе уловен от стража на кипърците.

В 7' след грешка в защитата на Левски Мартин Райнов извърши нарушение срещу Джану, а главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка. Точен бе Тричковски за 0:1. В 13' "сините" организираха хубава контраатака, но пасът към Роберта бе пресечен от бранител на кипърците.

В 24' се стигна до напрежение на терена, след като играчите на столичани поискаха картон за нарушение срещу Ивайло Найденов. До такъв не се стигна, а при последвалото изпълнение на фаула не се стигна до нищо опасно. В 29' след нова контраатака на гостите удвоиха резултата. Тричковски бе оставен непокрит и стреля без никаква подготовка в горния десен ъгъл на вратата на Милан Миятович.

В 35' Станислав Костов отправи удар след подаване от Иван Горанов, но право в ръцете на Тоньо. В добавеното време Тричковски можеше да направи и хеттрик, но ударът му мина покрай вратата.

Първата възможност през втората част бе за Левски. Паулиньо финтира играч на гостите, след което стреля, но стражът на АЕК изби. В 57' Тричковски за пореден път излезе на добра стрелкова позиция, но топката излезе в аут. Межувременно Петър Хубчев замени Станислав Костов с Франко Мазурек, а в 69' Здравко Димитров замени Станислав Иванов.

Положенията пред двете врати намаляха, което пък перфектно устройваше гостите. В 75' Тричковски оформи своя хеттрик след фаул. При центрирането той бе оставен изцяло непокрит на далечната греда и засече за 0:3. В 82' кошмарът за "сините" стана още по-голям, след като Тричковски отбеляза четвърти гол във вратата на Миятович.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛЕВСКИ: Mиятович, И. Найденов, Деян Иванов, Рейш, Горанов; Тиам, Райнов, С. Иванов, Робърта, Паулиньо, С. Костов

АЕК: Тоньо; Раул, Мойсов, Гонзалес, Хевел; Саастре, Трайолс, Касес; Акоран, Яну, Тричковски

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Въпреки негативния резултат "сините" фенове все още имат своите надежди, най-вече заради силните изяви на тима от началото на сезона. Освен това възпитаниците на Петър Хубчев направиха и силно първо полувреме в Кипър, но след изгонването на Живко Миланов, отборът рухна.

Задачата за тима е допълнително усложнена, тъй като няма да може да разчита на феновете си заради наказанието, което бе наложена на клуба от УЕФА. На стадиона ще присъстват единствено деца до 14-годипшна възраст, както бе и на двубоя срещу Ружомберок. Тогава малчуганите не спряха да подкрепят любимия си тим с песни през целия двубой.

Иначе, Левски ще бъде без капитана си Живко Миланов, както и без голмайстора си от началото на сезона - Давиде Мариани. Швейцарецът бе продаден на Шабаб Ал Ахли Дубай. Сега неговото място ще трябва да заеме Франко Мазурек. Аржентинецът бе взет това лято, точно преди заминаването на тима за лагер в Австрия. Той бе много изостанал с подготовката и все още не е в оптимална физическа форма. Петър Хубчев призна на пресконференцията, че отборът ще излезе атакуващо още от първата минута, тъй като няма друг вариант освен да рискуват.

Наставникът на АЕК Иманол Идиакес едва ли ще прави някакви размествания по единайсеторката си и се очаква да заложи на състава от първата среща. В добра форма се намира таранът Яну, който в Ларнака вкара първия гол и подаде за втория, така че Рейш и Каргас ще трябва да бъдат много внимателни за действията му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички