Левски с първа победа в контролите, не остави шанс на деветия в Босна (ВИДЕО)


Левски с първа победа в контролите, не остави шанс на деветия в Босна (ВИДЕО)
Снимка: Levski.bg

2677 0

Левски постигна първа победа по време на подготовката си през зимния лагер в Турция. "Сините" победиха с 2:0 босненския Тузла Сити в четвъртата си контрола. С това приключи и първият етап от лагера на "сините", като предстоят три дни почивка за възпитаниците на Николай Костов.

Рикардиньо откри за столичани в 23', а в 57' Марин Петков удвои от дузпа, която сам си спечели. "Сините" не се затрудниха, като този път Костов пусна титулярите от самото начало. А не, както бе в предния двубой, когато заложи на юношите срещу Дукаджини. Двубой, загубен с 2:1. Преди това столичани загубиха от Вашаш и Олександрия след обрати.

До края на подготовката си Левски ще изиграе още пет контроли – срещу Баник Острава (30 януари, вторник), украинския гранд Динамо Киев (2 февруари, петък), Шахтьор Донецк U19 (3 февруари, събота), казахстанския Кайсар (6 февруари, вторник) и латвийския Рига (7 февруари, сряда).

Левски - Тузла Сити по ТВ: Къде да гледаме контролата?

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първото положение в срещата бе за босненците, като в 8' защитата изпусна нападателят на Тузла, но топката мина покрай Ники Михайлов. 4 минути след това Лима центрира след корнер, като Келиан ван Дер Каап засече, но нацели дясната греда.

В 15' Уелтън центрира към Асими Фадига, който стреля от воле, но вратарят на Тузла изби в корнер. Малко след това и Тузла опита да затрудни Ники Михайлов, но изстрелът бе далеч от целта.

И в следващите минути Уелтън продължи да е изключително активен и да тормози противниковата защита. Той навлезе много добре в наказателното поле и пусна пас по диагонал, но неточно и Рикардиньо не стигна до топката.

В 23' обаче именно бразилският нападател откри резултата. Цунами бе изведен отляво в наказателното поле и подаде към Рикардиньо, който отблизо вкара за 1:0. Малко след това вкара и втори гол, но бе отсъдена засада. В 34' отново той бе изведен в наказателното поле след атака вляво, но стражът на Тузла предвиди опасността и взе топката от краката му.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Рикардиньо отстъпи мястото си на Стефанов. Малко след това и Кордоба напусна игра за сметка на Марин Петков.

За второто полувреме първата опасност бе пред Михайлов. При центриране Галчев не успя да играе с топката, а играч на Тузла стреля от въздуха, но топката се спря във външната част на мрежата.

В 57' се стигна до втори гол на "сините" чрез Марин Петков, който се включи страхотно. Той нахлу в наказателното поле след атака между него и Фадига, като бе съборен в него, а реферът посочи бялата точка. Националът застана зад топката и отбележи без никакво колебание за 2:0.

Костов смени почти всички титуляри, като на терена останаха Уелтън и Цунами, който взе капитанската лента. В 68' именно крилото отново преодоля бранител и центрира към Стефанов, който надскочи двама, но ударът му с глава не бе достатъчно прецизен.

10 минути преди края Тузла бе близо до това да върне едно попадение, но след пробив отляво ударът срещна външната част на мрежата. В 90' гол на Тузла не бе зачетен заради засада.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЛЕВСКИ: Николай Михайлов, Патрик-Габриел Галчев, Ван Дер Каап, Хосе Кордоба, Цунами, Дарлан, Асен Митков, Фадига, Лима, Уелтън, Рикардиньо

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Левски с 4-ти опит за победа!

В първите два двубоя Левски допусна обрати от Олександрия с 1:2 и Вашаш с 2:3. В двубоя срещу Дукажини през първото полувреме бе даден шанс на много от младите играчи, като Костов започна с 11 българи в състава.

В днешната среща отново няма да играе Билал Бари, с когото не се бърза да се пуска в игра.  Аут за този двубой е и най-новото попълнение - Карлос Охене. Не е ясно дали Костов ще разчита на Хосе Кордоба, след като вчера изгледа двубоя от трибуните.

До края на подготовката си Левски ще изиграе още пет контроли – срещу Баник Острава (30 януари, вторник), украинския гранд Динамо Киев (2 февруари, петък), Шахтьор Донецк U19 (3 февруари, събота), казахстанския Кайсар (6 февруари, вторник) и латвийския Рига (7 февруари, сряда).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички