Левски с приемлив жребий за втория кръг, ако преодолее словаците


Левски с приемлив жребий за втория кръг, ако преодолее словаците
Снимка: Официален сайт на Левски

4389 0

Левски научи съперника си и за втория кръг в Лига Европа. "Сините", които са непоставени, първо ще мерят сили срещу Ружомберок в средата на юли, а ако спечелят ще се изправят срещу победителя от двойката АЕК Ларнака (Кипър)/Петроклуб Хонещи (Молдова) във втория кръг.

АЕК Ларнака е фаворит в сблъсъка с молдовците. Отборът е създаден през 1994 г. след обединението на ЕПА Ларнака и Пезопорикос. АЕК печели първата си Купа на Кипър през 2004 г. побеждавайки АЕЛ с 2:1. Отбора достига още два пъти финал за купата, но и двата пъти е победен от АПОЕЛ през 1996 г. с 2:0 в продълженията и през 2006 г., с 3:2. Това е единствения успех на АЕК досега. Двата отбора, които формират днешния клуб, ЕПА Ларнака и Пезопорикос също имат успехи, като ЕПА печели три шампионски титли, пет купи и една суперкупа, докато Пезопорикос е печелил две титли и една купа.

Битките от втория квалификационен кръг са на 25 юли и 1 август, като в първата среща Левски е гост. Срещите срещу Ружомберок пък са на 11 и 18 юли, като в първата среща българския тим е гост в Словакия.

Щурм бе в потока на българския тим, като двата отбора премериха сили преди близо 17 години, когато австрийският тим отстрани Левски след изпълнение на дузпи. Утрехт (Холандия), Яблонец (Чехия) и Санта Хулия (Андора)/ФК Европа (Гибралтар)/Легия Варшава бяха другите възможности за столичани, така че определено имаха повече късмет в жребия за втория кръг, отколкото в този за първия.

Кои са съперниците на ЦСКА и Локомотив Пловдив във втория кръг - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички