"Левски" с минимална, но много лесна победа над Черно море


"Левски" с минимална, но много лесна победа над Черно море

1971 0

"Левски" ще остане на върха в класирането на "А" група и след 13-ия кръг, след като днес на стадион "Георги Аспарухов" стигна до 1:0 над Черно море в дербито от кръга. 

Единственият гол в срещата падна в 44', когато Максимилиан Карнер вкара с глава и донесе победата на "сините".

Тя обаче дойде по-лесно, отколкото предполага резултатът. Играчите на Стойчо Стоев доминираха по всички показатели и изпуснаха да спечелят с повече, докато Черно море натисна едва в последните 4-5 минути, в които успя да създаде само 1 опасно положение.

Така Черно море остава без победа на "Герена" от далечната 1958 година. През настоящия век пък "моряците" имат едва 4 точки, спечелени в София срещу "Левски". В същото време 26-кратните шампиони записаха 9-ия си пореден двубой без поражение през настоящата кампания във всички турнири.

"Левски" остава на върха, като в момента има актив от 25 точки, като с две по-малко е отборът на Литекс. Лудогорец е с 4 точки по-малко, но утре може да навакса 3 от тях с победа над Монтана. Черно море заема 5-о място с 18 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Левски" започна много по-добре срещата, след като притисна Черно море в собствената му половина. Играчите на Стойчо Стоев лесно контролираха коженото кълбо, благодарение на триото Де Ноойер - Бедоя - Цонев, но добрата постройка на "моряците" не позволяваше на тима да стигне до опасни положения.

Такова дойде в 19' при разбъркване от корнер. Топката остана в наказателното поле, където на два пъти футболисти на "Левски" не успяха да нанесат решаващ удар. Мики Орачев в крайна сметка успя да прати топката във вратата, но Китанов се намеси успешно.

Домакините продължиха трудно да достигат до положения, като следващото дойде в 33', но отново след статично положение. Ради Цонев центрира в наказателното поле, където Роман Прохазка отправи класен удар с глава и с гръб към вратата. Китанов обаче се беше пласирал добре и изби коженото кълбо.

Няколко минути по-късно при опасно статично положение пред наказателното поле на "моряците", Жереми Де Ноойер реши да пробва пряк обстрел, но топката прелетя на сантиметри от страничния стълб.

Все пак натискът на "сините" даде резултат и в 44' "Левски" стигна до гол, а той падна отново след статично положение. При центриране от корнер на Ради Цонев Карнер надскочи прекия си пазач и насочи топката в очертанията на вратата. Там Венков се опита да изчисти от голлинията, но не успя - 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Левски" почна и втората част със същия хъс,а в 58' Умар Диаби пропусна страхотно положение за своите, след като не съумя да отиграе добро подаване от Прохазка. Последва добър пробив в наказателното поле за Бедоя, но испанецът падна твърде леко в наказателното поле след съприкосновение с Глок и съдията не отсъди дузпа.

Темпото в мача намаля значително след изтичането на първия час, но все пак в 68' Мики Орачев получи възможност да реши всичко в мача. Той бе изведен на удобна позиция в наказателното поле, но ударът му мина високо над вратата.

В 82' Прохазка се измъкна в наказателното поле и имаше шанс да се разпише, но ударът му бе отразен от Китанов. За всеобща изненада обаче не беше отсъден корнер. Две минути по-късно отново словакът можеше да се разпише, този път с глава, но топката мина на сантиметри от страничния стълб.

"Сините" се поотпуснаха за момент в защита и едва не бяха наказани в 88'. Тогава Курьор беше изведен в наказателното поле, но топката леко му избяга и ударът му удари мрежата, но от външната страна.

В добавеното време Бедоя проби много опасно отдясно, като нахлу в наказателното поле и комбинира с Прохазка, чийто удар обаче мина на метър над вратата - страхотен пропуск на втория капитан на "сините". Той обаче се оказа без значение, защото във финалните секунди Черно море така и не организира опасна атака - 1:0 за "Левски".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Левски: Йоргачевич, 14 Веселин Минев, 4 Мики Орачев, 30 Максимилиан Карнер, 3 Аймен Белаид, 20 Живко Миланов, 15 Роман Прохазка, 10 Мигел Бедоя, 8 Джереми Де Ноойер, 21 Радослав Цонев, 11 Умар Диаби

Черно море: 33 Георги Китанов, 4 Михаил Венков, 23 Мамуту Кулибали, 5 Стефан Станчев, 10 Марк Клок, 8 Стенио, 84 Тодор Паланков, 21 Мехди Бурабия, 13 Симеон Райков, 19 Матиа Курьор, 20 Вилиян Бижев

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В момента "Левски" се намира в страхотна форма, която е най-добра от 2013 година насам. "Сините" са в поредица от 8 мача без поражение, а в същото време последната загуба у дома дойде през миналия сезон в мач без значение срещу Славия.

Черно море от своя страна също се намира във форма и в 4 поредни мача не познава вкуса на поражението. По традиция обаче "моряците" играят много трудно на герена, като през настоящия век има едва 4 спечелени точки от 4 равенства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички