Стойчо Стоев: Само до преди два месеца ни пращаха с ЦСКА в "Б" група


Стойчо Стоев: Само до преди два месеца ни пращаха с ЦСКА в "Б" група
Снимка: БГНЕС

1018 0

"Левски" е лидер в първенството и логично на "Герена" се заговори за титла". Треньорът на "сините" Стойчо Стоев обаче побърза да охлади страстите.

"В един момент, ако направя равносметка къде бяхме преди два месеца и къде сме сега... Тогава чух, че едва ли не ще играем с ЦСКА в Б група, после се говореше, че може и да се преборим за квота в Европа, а сега сме на върха и има големи очаквания към нас", сподели Стойчо.

"Аз не усещам да има някакво напрежение. За всеки футболист е ясно, че като си в "Левски" е нормално да се изисква от теб добро представяне. Лятото тръгнахме от никъде, но в главите ни никога не е било, че няма да се борим за нищо. Времето ще покаже за какво ще се борим - титла, Европа", обясни още той.

"Твърде рано е, до края на първенството има толкова много мачове. Един, два, три двубоя не могат да са ориентир на къде сме тръгнали. Надявам се просто да се представим добре, за да можем да знаем в края на пролетта дали сме готови за нещо голямо или не сме стигнали до този етап на развитие", продължи Стоев.

"Сините" приемат Черно море на "Герена" в петък вечер, а двубоят ще е повторение на финала за Купата на България, който варненци спечелиха след драма в края на май.

"Този мач е забравен, не можем да си припомняме всеки мач, който сме спечелили или загубили. Това ще е просто мач, който е обикновен, спортно-технически. Притеснение нямам, уважение има към всеки противник. Трябва да покажеш своята визия, своя опит, за да надделееш над този противник", смята треньорът.

"Иначе Влади Гаджев в рамките на 30 дни ще се подготвя отделно, ще преценя кога ще може да участва в мачовете. Костадинов може и още утре да се появи, ще видим. Другите са здрави, нямам здравословни проблеми, с когото и да е", каза добави Стойчо.

"Колебания нямам със състава, знам как ще играе отборът. Момчетата също знаят. А пък и нямам кой знае какви опции в средата на терена, тези които са здрави, ще участват в тази битка", разкри специалистът.

"Но ние си имаме футболисти, имаме си юноши, не е проблем кого да пуснем, да му мислят тези, които нямат. Ние даже може и повече от един да пуснем. Аз досега не съм сменял някое момче по такъв начин", отговори Стоев на въпрос за ранната смяна на Керчев от Лудогорец в дербито на "Герена".

"Поддържаме ли постоянство в играта си, всичко ще е наред. В един спорт като футбола, който има много динамика, не можеш да си от първия до последния кръг да си на едно и също ниво. Дори един Байерн загуби наскоро. Но искам да имаме постоянство и загубите да са минимален брой", завърши Стойчо Стоев.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички