Левски с фалстарт в Първа лига: Берое превзе "Герена"


Левски с фалстарт в Първа лига: Берое превзе "Герена"
Снимка: Официален сайт на Левски

4810 0

Столичният гранд Левски загуби от Берое с 0:2 като домакин в откриващия кръг на новия сезон в българската Първа лига. Старозагорци имаха късмета да открият резултата след кошмарен автогол на завърналия се от контузия Симеон Славчев, а малко след това да удвоят преднината си с попадение на Октавио.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите от Стара Загора започнаха по-силно срещата на "Герена". Макута пръв опита да застраши вратата на капитана Николай Михайлов, но пробивът му се увенча с неуспех след намеса на Живко Атанасов. Малко по-късно Димо Бакалов опита удар по земя, но Михайлов изби с крак.

В следващите минути двата отбора не създадоха нищо опасно пред противниковата врата. Едва в 34-ата минута Берое успя да открие резултата от на пръв поглед безобидна атака. Макута намери Бакалов на фланга, а след това последва центриране в наказателното поле. В опита си да изчисти топката Симеон Славчев си отбеляза нелеп автогол - 0:1!

Седем минути по-късно заралии удвоиха преднината си. Крайният бранител Крум Стоянов проби по левия фланг и центрира по земя в наказателното поле. Октавио се оказа най-съобразителен в наказателното поле, стреляйки от чиста позиция към вратата на Левски. Михайлов успя да спаси удара му, но след два рикошета топката отново се озова в Октавио и този път нямаше грешка от халфа - 0:2!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Наставникът на Лески Георги Тодоров извърши промяна на почивката. Здравко Димитров влезе в игра на мястото на "грешника" от първата част Симеон Славчев. В първите секунди след подновяването на играта обаче отново Берое стигна до голова ситуация - Октавио центрира в наказателното поле, а Фал нанесе опасен удар с глава, който премина близко до страничния стълб на Михайлов.

В средата на полувремето Левски стигна до най-чистото си положение в мача. Стайн Спиерингс получи подаване в средата на терена, а след това заходи към пеналтерията на Берое. Атакуващият халф си осигури отлична позиция за стрелба, но ударът му бе блестящо отразен от вратаря на старозагорци Александър Василев.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Това е началото на сезон за Левски, в който феновете на тима сякаш са по-обезверени от всякога. Преди старта на всяка кампания "сините" имат само една цел - титлата. Сега обаче ситуацията изглежда по-различна и никой не знае как ще протече сезонът за момчетата на Георги Тодоров.

Берое е на другия полюс, след като завърши по страхотен начин миналия сезон 2019/20, въпреки че в последния кръг допусна разгромна загуба от ЦСКА с 0:5. Футболистите на Димитър Димитров - Херо показаха израстване, но сега ще трябва да се справят без водещия си голмайстор Мартин Камбуров.

Несъмнено и 2-та тима ще искат да започнат кампанията в Първа лига с победа и 3 точки. Необичайната ситуация на "Герена" води до там, че Берое е фаворит за спечелването на двубоя. Когато става въпрос за Левски обаче, то тимът никога не може да бъде отписван.

СЪСТАВИ:

Левски: 13. Михайлов, 6. Найденов, 3. Атанасов, 28. Даске, 66. Старокин, 8. Славчев, 77. Юруков, 7. Паулиньо, 40. Спиерингс, 99. Иванов, 17. Робърта

Берое: 1. Василев, 27. Стоянов, 5. Мезаг, 25. Ангелов, 20. Перейра, 6. Цветков, 22. Октавио, 7. Бакалов, 17. Конте, 10. Макута, 11. Фал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички