Левски разкости Монтана и стигна до бленувания обрат за Купата


Левски разкости Монтана и стигна до бленувания обрат за Купата
Снимка: Иван Йочев

3623 0

Георги Иванов – Гонзо и Левски измиха срама от загубата с 0:2 през миналия месец от Монтана, след като „сините” стигнаха до страхотна победа с 4:0 над лидера в „Б” група и след чудесен обрат се промъкнаха до четвъртфиналите в турнира за Купата на България.

3 от 4-те голове на Левски паднаха след статични положения, като още в 12’ Миро Антонов не прецени центриране от корнер и игра с ръка – дузпа за Левски. Антонио Аниете беше точен и зададе тон на своите.

До почивката рекордьорите по спечелени Купи на България вече беше изравнил общия резултат, след като при центриране от корнер в 38’ защитата на Монтана отново проспа положението и от 3 метра Белаид беше точен – 2:0.

През второто полувреме в 66’ Домовчийски разпечата вратата на гостите за трети път (отново след разбъркване при корнер), а в 89’ Бедоя беше точен, останал сам срещу вратаря, и прати своите на четвъртфинал в турнира, след като Левски спечели сблъсъка с общ резултат 4:2 след загубата с 0:2 през миналия месец.

В края на двубоя защитникът на Монтана Асен Георгиев си изкара червен картон (83’), с което обрече своите на провал на стадион „Георги Аспарухов".

Монтана пък не успя да вземе скалпа на другия голям софийски тим, след като в 1/16-финалите стигна до продължения срещу ЦСКА, в които отбеляза паметен гол, с който изхвърли рано-рано „червените” от турнира.

Левски пък продължи головата си серия, като вече има 9 гола в последните си три мача и прави силен край на есенния дял от родния футбол.  Това беше и първи мач на „Герена”, в който играчите на Гонзо вкарват 4 гола.

Домовчийски пък почва да намира головия си нюх, след като вкара във втора поредна среща, като вече има 2 гола за Купата и общо 5 през сезона


"Сините" почнаха двубоя със сериозен натиск, а във 2' се стигна до първото разбъркване в наказателното поле на Монтана. Краев пусна за Домовчийски, но нападателят не съумя да се обърна и да нанесе категоричен удар.

5 минути по-късно Бедоя пусна 20-метров извеждащ пас за Аниете, който успя да стигне до топката в наказателното поле, но Ивайло Василев успя да се намеси и предотврати сигурен гол.

В 11' се стигна до пореден корнер пред вратата на Монтана, а центрирането беше избито с една ръка от Антонов. Николай Йорданов вдигна жълт картон на нападателя и отсъди дузпа, а Антонио Аниете застана зад топката. С удар в долния десен ъгъл испанецът даде аванс на своите - 1:0 и 1:2 общ резултат.

Веднага след попадението Василев предотврати нов гол, след като изби топовен удар отдалеч на Прохазка. Натискът на "Левски" определено беше отслабен временно, но в 27' Краев с хубава акция отдясно пробва да изведе Домо, но нападателят не съумя да овладее.

В 30' играчите на Ферарио Спасов се опитаха да отвърнат на удара, като след центриране от пряк свободен удар Минчев се извиси над отбраната и игра с глава, но топката премина на сантиметри встрани - 1:0 след половин час игра.

2 минути по-късно всичко в сблъсъка можеше да почне отначало, след като Бедоя пусна за Луис Педро в наказателното поле, холандецът овладя технично и стреля по диагонала, но топката срещна гредата зад Василев - малшанс за "Левски".

Последва нов удар на Луис Педро, който беше брилянтно париран от Василев, което доведе до корнер в 38'. Бедоя центрира отлично в наказателното поле, където от воле Белаид връхлетя върху топката и отбеляза 2:0 и всичко почна отначало.

При гола Домовчийски подкоси лошо защитника, който се нуждаеше от медицинска намеса, но все пак се върна на терена. До почивката "Левски" имаше шанс да се разпише още веднъж, но удар на Прохазка мина на метър встрани от вратата на Василев - 2:0 до почивката.

Втората част почна в по-мудно темпо, като "сините" държаха контрола върху топката, но имаха по-малко положения в сравнение с първото полувреме.

Отлично положение се отвори пред играчите на Георги Иванов в 57'. когато Антонио Аниете стреля директно от пряк свободен удар, но Василев показа отличен рефлекс и остави своите в играта за класиране.

Крумов беше първият сменен играч от Левски, като Гонзо пусна Велев и върна Прохазка вдясно на защитата. В 62' пък Аниете направи феноменален пробив отляво, нахлу в наказателното поле и пусна за Краев, чийто удар обаче беше блокиран.

Натискът на Левски обаче се засилваше и така се стигна до 66'. Аниете центрира от корнер към Стойчев, който с глава насочи топката към Домовчийски и нападателят с глава от 3 метра не сбърка - 3:0 и 3:2 общ резултат от двата мача.

В 74' Антонио Аниете пропусна да сложи точка на спора, след като остана очи в очи с Василев, но бившият играч на "сините" успя да улови и запази разликата от 3 гола.

7 минути преди края Асен Георгиев извърши грубо нарушение срещу Бедоя и си изкара втори жълт картон, с което остави Монтана с човек по-малко. Това даде отражение в края, като в 89' Бедоя фиксира крайното 4:0, останал очи в очи с Василев.

Състави и схеми

В избраниците на Георги Иванов - Гонзо има две ключови промени. Заради контузията на Георги Сърмов на терена се появява голямата надежда на клуба Божидар Краев, който ще оперира по дясното крило. Прохазка се мести в центъра на полузащитата, където ще си партнира с Бедоя. Домовчийски води нападението, а Луис Педро поема лявата част на нападението. Гонзо не е правил промени в схемата в сравнение с мача срещу Литекс. "Сините" са в схема 4-2-3-1, която ще преминава в класическото 4-4-2, както и 4-3-3.

Ферарио Спасов е оставил на пейката опитните Здравко Лазаров и Йордан Тодоров, докато бившият ас на "сините" Миро Антонов води атаката на лидера в Б група. Голмайсторите от първата среща Сергей Георгиев и Иван Минчев. Гостите играят в 4-5-1.

Форма преди мача

Левски изигра най-добрия си двубой през уикенда, въпреки че завърши 2:2 срещу Литекс на стадион „Георги Аспарухов”. „Сините” са в лоша серия от 8 мача, в които имат едва 2 победи. Добрата новина за рекордьорите по титли в турнира е, че в последните си 2 мача имат 5 гола, а Аниете се намира в добра форма, която трябва да покаже, ако Левски иска да продължи напред.

Монтана се намира в серия от две поредни равенства (3:3 и 2:2), като напоследък отборът има проблеми в защита. От мача срещу Левски за Купата обаче отборът на Ферарио Спасов няма загуба и идва в София, за да вземе скалпа на втория софийски гранд.

Статистика от двубоя

Левски – Монтана 4:0 4:2 общ резултат)

Голмайстори: Аниете (12' дузпа), Белаид (38'), Домовийски (66'), Бедоя (89')

Състави

Левски: Илиев, Крумов (62' - Велев), Белаид, Стойчев, Минев, Прохазка, Бедоя, Аниете, Краев, Луис Педро (72' - Радослав Цонев), Домовчийски (79' - Амари)

Резерви: Наумовски, М. Иванов, Орачев, Велев (62' - Крумов), Огнянов, Цонев (72' - Луис Педро), Амари (79' - Домовчийски)

Старши-треньор: Георги Иванов - Гонзо

Монтана: Василев, Пейчев, Михов, Георгиев, Рахов, Пашов, Минчев, Ангелов, Почански, Антонов, Георгиев

Резерви: Иванов, Тодоров, Хубчев, Мичев, Лазаров, Ненов, Киров

Старши треньор: Ферарио Спасов

Жълти картони: Антонов (М - 11'), Минев (Л - 28'), Георгиев (М - 69', 82'), Радослав Цонев (Л - 79')

Червени картони: Асен Георгиев (82')

Главен съдия: Николай Йорданов

Стадион: „Георги Аспарухов”

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички