Левски преговаря с НАП за намаляване вноската наполовина


Левски преговаря с НАП за намаляване вноската наполовина
Снимка: Оф. сайт на Левски

1846 0

Ръководството на Левски опитва да договори намаляване на месечната вноска по задълженията на клуба към НАП, твърди "Тема спорт". В момента се водят преговори между двете страни. Става дума за намаляване наполовина - от 143 000 лева на 70 000.

Ако от НАП приемат това предложение, срокът за пълното издължаване се удължава. Плащанията, както е известно, са по стари задължения, през изминалата 2019 г. клубът е бил изряден. Договорът за разсрочване между НАП и клуба е такъв, че ако Левски не даде само една вноска, целият дълг става изискуем наведнъж, което на практика обрича клуба на фалит.

От началото на годината парите за НАП бяха набирани от фенски дарения. Преди пандемията от коронавирус те вървяха повече от добре и още през февруари бяха осигурени средства за 4 превода. След това обаче ентусиазмът на привържениците намаля, за което повлия и пандемията.

Столичният гранд се издължи на агенцията за април, но за май е събрал малко повече от половината сума. Вчера спортният министър на България заяви, че държавата ще помогне на Левски, но при определено условие (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички