Левски посреща Коледа по-близо до върха (ВИДЕО)


Левски посреща Коледа по-близо до върха (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Левски

671 0

Левски спечели с 1:0 домакинството си на Нефтохимик в последния за годината 19 кръг от Първа лига, с което съкрати на 4 точки изоставането си от Лудогорец, макар шампионите да са с мач по-малко.

Единственото попадение за "сините" реализира Бабатунде Адениджи в 47-ата минута, с което нигериецът вече има пет гола на сметката си от началото на сезона.

Домакините изиграха слабо първо полувреме, но след почивката обстрелваха далеч повече вратата на противника и не бе изненадващо, че стигнаха до гол. Вратарят на Нефтохимик Янко Георгиев направи отлични намеси и лиши Левски от по-изразителен успех, макар феновете - колкото и малко да бяха на стадиона - да се радваха и на минимален успех (пети през сезона).

Левски продължава също да не допуска голове на свой терен - единствено Локомотив (Пловдив) вкара на "Герена", когато обърна от 0:1 до 2:1 и нанесе самотното засега поражение на "сините" на собствен стадион.

Левски вече има 43 точки и доближи Лудогорец на 4, защото "орлите" направиха 1:1 по-рано през деня на свой терен с Черно море. Нефтохимик продължава да е предпоследен с 15 точки, а от 2002 година не е взимал дори точка от Левски.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички