Фенове на Левски почват проект - клубът да се управлява като Барса и Реал


Фенове на Левски почват проект - клубът да се управлява като Барса и Реал
Снимка: БГНЕС

809 0

Мартин Дечев е автор на роман с главен герой привърженик на Левски и първите читатели ще държат книгата в ръце на 24 май, рождения ден на синия клуб. Събитието ще е на стадион «Георги Аспарухов» и всеки, който си е купил билет, ще получи художественото произведение.

Това обяви днес в Пресклуб «България» инициаторът заедно със своя съмишленик и приятел Владимир Стоев. Идеята е с акумулираните средства от продажбата да се формира нова организация на фенове, която изцяло ще бъде на пазарен принцип, обявиха Дечев и Стоев.

Трябва да се скъса с модела на бащицата, както казват от тръст «Синя България», само че тръстът е формация на много бащици, поясниха още двамата ентусиасти. Те са убедени, че правилният път е един: да има множество малки съсобственици на Левски, притежатели на акции, които да избират президента на своя любим клуб веднъж на 4-5 години, така както е в Реал Мадрид и Барселона. След това мениджърът да бъде с развързани ръце при вземането на решения по време на мандата и никой да не му диктува какво да прави, стана ясно още на пресконференцията. Именно затова Мартин Дечев и Владимир Стоев ще вложат всичките си усилия, новата организация да има за опора добри икономисти, доказали се професионално.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички