Левски показа 2 коренно различни лица срещу Ботев Враца, но измъкна важни 3 точки в Първа лига


Левски показа 2 коренно различни лица срещу Ботев Враца, но измъкна важни 3 точки в Първа лига
Снимка: Оф. сайт на Левски

5029 0

Левски взе много ценна победа с 3:1 като гост на Ботев Враца в мач от българската Първа лига. С 3-те точки "сините" запазват 9-ата си позиция, като събраха 24 пункта. Ботев Враца пък остава 12-и с 18 точки.

Домакините в днешния мач сериозно могат да съжаляват за резултата, тъй като през първото полувреме тотално надиграха съперника си, а при резултат 1:0 в тяхна полза Даниел Генов пропусна дузпа (топката се озова в гредата), а малко по-късно направи един от пропуските на сезона, след като от 1-2 метра не уцели празната врата след отличен пас от свой съотборник.

Левски пък показа две коренно различни лица през двете полувремена и излезе преобразен за втората част. "Сините" вкараха 3 гола в рамките на 20-ина минути, с което не просто обърнаха развоя, но и рано-рано лишиха срещата от интрига.

Това е първа победа за футболистите на Славиша Стоянович в Първа лига след 3-те поредни равенства. За отбора предстои съдбоносен двубой от четвъртфиналите за Купата на България в сряда, 17 март, срещу Славия. Ботев също ще играе на тази фаза от турнира, като съперник на отбора ще е ЦСКА. Двата тима ще играят в четвъртък, 18 март.

СЪСТАВИ

Ботев Враца: 33. Красимир Костов, 24. Алассан Н‘диайе, 81. Атанас Зехиров, 30. Валери Домовчийски (К), 37. Венцислав Керчев, 9. Даниел Генов, 14. Димитър Буров, 18. Илия Миланов, 5. Костадин Ничев, 8. Педро Лагоа, 17. Чавдар Ивайлов

Левски: 1. Звонимир Микулич, 3. Живко Атанасов (К), 6. Ивайло Найденов, 11. Здравко Димитров, 17. Найджъл Робърта, 20. Начо Монсалве, 22. Патрик-Габриел Галчев, 28. Тома Даске, 77. Илия Юруков, 79. Мартин Петков, 41. Георги Александров

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 55-ата минута Найджъл Робърта бе изведен очи в очи с Красимир Костов. Стражът на домакините обаче бързо излезе напред и последвалият удар на Робърта отиде в тялото му.

57' - 1:1! Здравко Димитров центрира от ъглов удар, Костов излезе неразчетено, а Робърта засече топката с глава и я насочи в опразнената врата, за да изравни резултата.

59' - 1:2! Само две минути по-късно обратът бе пълен. Димитров отново центрира, Робърта отклони с глава и топката стана много удобна за Живко Атанасов, който я насочи във вратата и даде аванс на своя отбор.

66' - 1:3! В 64-ата минута Костадин Ничев направи непремерен шпагат в собственото си наказателно поле и повали Мартин Петков. Съдията посочи бялата точка, а с изпълнението се нае Найджъл Робърта, който прати вратаря в грешния ъгъл и удвои аванса за Левски.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

6' - 1:0! Рано-рано домакините излизат напред в резултата. След центриране от ъглов удар се стигна до отклонена топка, която отиде на пътя на Костадин Ничев, който с много прецизен изстрел не остави шансове на Микулич и даде аванс на своя тим.

Само секунди по-късно Левски можеше да изравни, но Патрик-Габриел Галчев стреля високо над вратата от удобна позиция в наказателното поле. В следващите минути пък се стигна до нови два корнера за врачани, след които пак се стигна до проблеми за "синята" отбрана, но не и до нов гол.

В 14-ата минута Галчев игра с ръка в собственото си наказателно поле и главният съдия отсъди дузпа. С изпълнението се нае Даниел Генов, който обаче уцели страничния стълб и пропусна да удвои аванса за Ботев.

В 25-ата минута от Левски имаха сериозни претенции за дузпа, след като Красимир Костов свали на земята Начо Монсалве. Повторенията показаха обаче, че стражът бърво докосва топката с ръце, а след това поваля опонента. Все пак, влизането бе грубо и защитникът на Левски бе принудително заменен.

В 31-ата минута се стигна до един от пропуските на сезона в Първа лига. Грешка в защитата на Левски, от която домакините не можаха да се възползват. Буров пусна успореден пас към Генов, който на празна врата, на едва метър-два от голлинията не успя да насочи топката във вратата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ботев Враца се намира на 10-то място в класирането с актив от 18 точки. Възпитаниците на Александър Ангелов победиха Монтана в последния кръг с 1:0 в дербито на Северозапада. Преди това Ботев се класира на 1/4 финалите в турнира за Купата на България, след класическа победа с 3:0 над Черноморец Балчик.

Левски е една позиция над Ботев Враца с актив от 21 точки. Тимът на Славиша Стоянович започна колебливо в мачовете си след подновяването на първенството. "Сините" победиха Монтана с 2:0 на старта, но последваха 3 поредно равенства с Етър, ЦСКА 1948 и с Ботев Пловдив в последния кръг. Левски все пак се класира за 1/4 финала за Купата на България след хубава игра и победа с 3:1 срещу коравия тим на Берое.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички