Ботев (Враца) предложи промяна на формата на Първа лига


Ботев (Враца) предложи промяна на формата на Първа лига

5091 0

От Ботев (Враца) ще настояват форматът на Първа лига да бъде променен, съобщава Тема спорт. Кметът на града и благодател на тима Калин Каменов предложи връщане на формата с 16 отбора, които да играят по два пъти помежду си.

"Аз все още мисля, че българското първенство може да бъде платформа и да дава възможност за развитие на футбола у нас. Разбира се, и с промяна на формата, който през последните години не мисля, че е особено логичен и подходящ. България заслужава повече наши градове да имат шанса да участват в Първа лига и от това може да спечели само футболът, защото по този начин може да се даде шанс на момчета от периферията на страната да покажат възможности и качества. Искрено се надявам БФС да вземе разумно и правилно решение по този казус", заяви Каменов.

В понеделник врачани спечелиха северозападното дерби срещу Монтана с 1:0 и се готвят за тежки сблъсъци - в неделя Ботев е домакин на Левски, а след това ще играе 1/4-финал за Купата на България срещу ЦСКА. Христо Златински и Даниел Гаджев са наказани за срещата със "сините", като се очаква Костадин Ничев да се появи на терена за врачани.

А ето и какви са проблемите пред Левски за предстоящия двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички