Левски пое по пътя на модерния футбол и ще копира Барселона


Левски пое по пътя на модерния футбол и ще копира Барселона
Снимка: Официален сайт на Левски

23450 0

Директорът на ДЮШ на Левски Йончо Арсов и методистът доц. Емил Атанасов дадоха специална пресконференция, на която обявиха дългосрочната стратегия за развитие  на "синята" школа. Голямата новина е, че вече няма да има такси за футбол 11.

"Таксите за Футбол 11 отпадат. От 13 нагоре такси няма да се взимат от нашия клуб", заяви Арсов. Още едина голяма промяна е, че освен старши треньор, част от групите ще имат и главен треньор.

"Колкото до структурите - налагаме промени. Ще има три групи до 12, до 15 и до 19 години, като ще има главни треньори за тези групи, които обаче са различни от старши треньорите”, сподели още Арсов. Той допълни, че главният треньор няма да има право да се меси в работата на старшия като тактическа постройка, състави и смени, а ще следи дали се изпълняват изискванията на ръководството.

Доц. Емил Атанасов посочи и кои ще бъдат лицата в тази нова структура: "В Европа това е основна практика. Много е важно да имаме нужния контрол. Всички тези трима главни треньори са добри специалисти. Данаил Иванов ще работи с с най-малките – до 12 години, Тодор Симов с 13-15 години, а Христо Арангелов с 16-19 години".

Също така във Футбол 11 вече всички ще играят една схема - 4-3-3."Имаме си изисквания към всеки набор и всяка възраст, които пускаме към старши треньорите чрез главните треньори. Във Футбол 11 ще играем в една схема – 4-3-3. Така ще имаме всички налични във футбола постове и лесно се преминава в друга схема на игра. Започваме да ги обучаваме така. Накрая, когато стигнат горе, смесват се възрасти, те ще говорят на един език, ще знаят какво се изисква от тях във всяка част на терена”, каза още Арсов.

Така Левски ще последва въведената от Хосеп Гуардиола методика в "Ла Масиа" - легендарната школа на Барселона. Когато застъпи начело на каталунците, едно от изискванията на треньора е било всички юношески формации да играят със схема като тази на първия тим на "блаугранас", за да може по-лесно да бъдат интегрирани младоците в представителния тим на испанския хегемон. Тази методика в последствие беше налагана и в други европейски грандове, а отсега нататък ще бъде въведена и на "Герена". 

А какво сподели Петър Хубчев след класирането напред в Лига Европа - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички