Левски обърна Рапид Виена за втора победа в Турция


Левски обърна Рапид Виена за втора победа в Турция
Снимка: Getty Images/Gulliver

2217 0

Отборът на Левски постигна втора победа в контролите си на турска земя. "Сините" победиха с 2:1 Рапид Виена след обрат. В първата среща победи Пюник с 3:2. 

В днешния двубой отборът на Петър Хубчев не изигра силно първо полувреме, като не успя да намери своя ритъм и почти не затрудния австрийския отбор. В 32'  дълъг извеждащ пас попадна във Фунтас, той преодоля Ейолфсон и сам срещу Миятович не пропусна.

През втората част в 47' отново Фунтас отправи удар от разстояние, но Миятович плонжира и изби в корнер. Последваха няколко промени в състава на „сините“, като в игра влязоха Лозев, Райнов, Мазурек, Нашименто, Димитров, Насиру и Алар. Левски вдигна оборотите и в 58'Насиру имаше възможност да изравни в непосредствена близост до вратата, но топката премина покрай лявата греда на съперника.

Натискът на столичани даде резултат и в 77' бе отсъдена дузпа за нарушение срещу Здравко Димитров, а Филипе Нашименто реализира, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Рапид Виена. До края на двубоя Левски опита да достигне до успеха и усилията бяха възнаградени в 90' след гол на Райнов. Той дойде след центриране на Нашименто.

Междувременно стана ясно, че Левски е изплатил дълга си, заради който клубът бе заплашен да изгуби 3 точки и дори да бъде изхвърлен от Първа лига (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички