"Левски" обмисля да пусне билети за бедни


"Левски" обмисля да пусне билети за бедни

1610 0

Най-бедните фенове на "Левски" да влизат на мачовете с евтини билети. Тази идея ще бъде предложена за обсъждане от новия Управителен съвет на клуба, информира "Преса". на последното заседание бе решено за пролетния дял на сезона цените да бъдат увеличени на 15 лв. за сектор "В" и 10 лв. за сектор "Б". Досега стойността на пропуските зависеше от класата на съперника, като горната граница бе съответно по 12 и по 8 лв.

Поскъпването цели събиране на повече постъпления с оглед тежката финансова криза и спасяването на лиценза за европейските клубни турнири. Решението бе подкрепено ит двете основни фенски организации, които членуват в управата на "Левски" - "Синя България" и Националния клуб на привържениците. Въпреки това новите цени предизвикаха остро недоволство сред много запалянковци. Форумите в интернет бяха залети с гневни мнения, обсъждат се дори протестни инициативи.

Именно заради това вече се търсят компромисни формули. Най-интересната е вдъхновена от кампанията "висящи" стоки от първа необходимост, която набра сериозна популярност в България преди около две години. Идеята е по-платежоспособните фенове да купуват по един или повече допълнителни билети за всеки двубой. А след това пропуските да се продават на символична цена (например 1-2 лв.). Това ще става на специална каса, обслужваща само затруднените финансово привърженици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички