Фенове отключили "синята" селекция


Фенове отключили "синята" селекция

2416 0

В "Левски" стана малко чудо - едро дарение от привърженици засили трансферите на клуба. На "Герена" днес споменават две имена като "сини лястовици" на спасителната идея фенове и фирми да помагат решаващо. Казват се Цвета Овчарова и Владимир Стоилков. Вчера подписаха договора, с който те даряват доста пари на клуба. Колко? Директорът Константин Баждеков не казва, пише в-к "Труд".

"Левски" се радва и на 10 000 лева от спонсор, но в случая явно става въпрос за повече. Защото чрез дарението клубът доплати за идването на нови футболисти.

На „Герена" дължат около 1 млн. лв. за заплати, пари за ток няма даже. Нямаше и за идването на Емил Нину, Боян Йоргачевич и Александър Александров. Да, те пристигнаха без трансферни суми, но и така има разходи. Примерно "Левски" трябваше да даде 10 000 евро „на ръка" на румънеца. "Сините" преведоха на Университатя и пари за заплатите, които клубът от Клуж му дължеше. Има и комисиони за мениджъри. Дарението от Овчарова и Стоилков спаси положението.

"Тодор Батков, Минко Герджиков, Баждеков, Иво Тонев и тръстът "Синя България" чукаха на доста врати за помощ. Почти всички бяха затръшнати, включително от хора, които не си знаят парите. Изпокриха се и едри бизнесмени, които много обичаха да пътуват с тима из Европа във веселите година. И затова днес в "Левски" цъфтят - все пак идеята „сини" сърца да помагат се оказва жива. Овчарова и Стоилков са управители на фирма "Аква Темпус". Хора, които явно не отделят от залъка си. Но колко още такива има...", е коментарът на вестника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички