Левски обеща солидни премии за отстраняването на Хайдук


Левски обеща солидни премии за отстраняването на Хайдук
Снимка: БГНЕС

856 0

Реализираните изходящи трансфери на Левски в вече се отразяват и на нерегламентираните приходи на играчите. Повечето от тях, особено онези със солидни агенти, имат в договорите си клаузи за възнаграждения съобразно представянето на тима в европейските турнири, пише "Тема спорт“.

Извън тези конфиденциални споразумения "сините" са демонстрирали пълна каса, като са обявили премии от по 3 хиляди лева на човек за елиминирането на Сутиеска. И това, при положение че съперникът от Черна гора видимо не бе от финансовата черга на Левски. В Сутиеска максималната месечна заплата е 1000 евро.

Освен това финансовият отдел на Левски е обещал и по 5 хиляди лева на човек при отстраняване на хърватския Хайдук (Сплит) в следващия кръг на турнира Лига Европа.

Всичко това подсказва, че клубът от "Герена“ вече е усвоил солидна част от парите, за които това лято бяха продадени Божидар Краев на Мидтиланд и Мехди Бурабия на Коняспор за общо около 1 милион евро.

Немалка част от средствата отидоха за привличането на новите полузащитници. Първо бе взет Нелуц Рошу от шампиона на Румъния Виторул, за когото бе платена трасферна сума от 100 хиляди евро. След това пристигна и Жорди Гомес, за когото бе похарчена два пъти и половина по-голяма сума за плащане на ръка и комисиони, тъй като испанецът бе свободен агент.

Изпълнителният директор Красимир Иванов, който движи финансите и напоследък не изпуска тренировка на тима, може да се похвали с липсата и на каквото и да е забавяне.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички