Левски не доминира, а?


Левски не доминира, а?
Снимка: Официален сайт на Левски

4437 0

След измъчената победа на ЦСКА над Локомотив (Пловдив) старши-треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро захапа Левски, казвайки че отборът на Славиша Стоянович не доминира в мачовете си по българските терени. Е, бившият помощник в Шалке 04 явно има нужда от актуални записи на изявите на "сините", а не от времето на Делио Роси в клуба. Защото Левски смачка тим на Ботев, който беше в серия от 6 мача без поражение и само едно такова от август насам.

Най-резултатният отбор в Първа лига към момента смачка "канарчетата" у дома, но това не е първият случай, в който възпитаниците на Славиша Стоянович доминират категорично над съперника си. Верея отнесе само 7 гола, а можеше да падне с двуцифрен резултат само преди седмица. Левски беше по-добър и от Черно море през седмицата, когато Аймен Белаид допусна куп грешки в защита и е виновен и за двата гола във вратата на Божидар Митрев. "Сините" смазаха Лудогорец през второто полувреме на сблъсъка между двете селекции в Разград и се стигна до там, че хегемонът в българското първенство в последните 7 години бавеше целенасочено времето от притеснение, че може да се стигне до равенство. Славия и Берое са други два тима, които вече са усетили, че Левски няма нищо общо с отбора от последните 3-4 години, който се мъчеше 90 минути, вместо да доминира.

А, всъщност, самият Нестор Ел Маестро от първо лице видя колко доминиращ отбор може да бъде Левски. Не беше отдавна дербито между двата отбора, в което "сините" скриха топката на неговите възпитаници и ЦСКА не създаде нито едно положение в 90-те минути на стадион "Васил Левски", в които "армейците" се отърваха само с минимална загуба.

До момента през сезона Левски показва едно нови лице, което връща надеждата на феновете. "Сините" доминират на терена и избледняват спомените от безличното раздаване на топката по широчината на игрището, което доминираше в отбора в последните няколко сезона. Левски може и да отпадна за Купата, а може и да не стане шампион. Но никой не може да твърди, че този отбор в този момент не доминира над почти всеки съперник в България. Особено треньор, който трябва да обърне повече внимание на представянето на своите възпитаници, вместо да коментира играта на съперниците.

Тези от вас, които са изпуснали изказването на Ел Маестро, могат да го видят тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички