Левски се реабилитира пред феновете и се позабавлява за сметка на Ботев


Левски се реабилитира пред феновете и се позабавлява за сметка на Ботев
Снимка: Официален сайт на Левски

5801 0

Левски направи всичко по силите си, за да се реабилитира пред феновете си за отпадането от турнира за Купата на България през седмицата от Черно море. "Сините" смачкаха Ботев (Пловдив) с 4:1 на стадион "Георги Аспарухов", като можеха да спечелят с още по-голяма разлика, но отборът направи много пропуски пред съперниковата врата, а Божидар Митрев допусна сериозна грешка, довела до гола на "канарчетата".

Станислав Костов даде аванс на своите в 29' с 12-ия си гол за сезона, но в края на полувремето при много лек удар на Антонио Вутов Митрев изпусна топката в собствената си мрежа - 1:1.

Левски нанесе категоричния си удар в началото на втората част. Хали Тиам реализира след центриране от корнер в 50', докато 5 минути по-късно Станислав Костов отново бе точен, давайки желания аванс от 2 гола на своите. 16 минути преди края и Давиде Марияни отбеляза гол, фиксирал крайното 4:1.

С победата си "сините" вече имат 34 точки с 2 повече от Лудогрец (мач по-малко) и ЦСКА, който вчера спечели срещу Локомотив в Пловдив. Освен това Левски в момента е и с най-добро нападение (31 гола в 14 срещи).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 27' Левски избухна с отлична акция в наказателното поле на съперника. Станислав костов успя да надиграе защитник и нахлу в пеналтерията. От малък ъгъл той беше посрещнат от вратаря, но успя да комбинира с Давиде Марияни. Халфът обаче беше блокиран отлично и не успя да насочи топката в опразнената врата - първи сериозен пропуск в мача.

Още в следващата атака обче "сините" откриха резултата - Цветкович получи топката на скорост по дясното крило от Костов, напредна и успя да намери нападателя на границата на наказателното поле. С едно докосване той си освободи място да стреля и с кинжален удар в долния десен ъгъл даде аванс на своите - 1:0.

В 43' Божидар Митрев се отчете с първа отлична намеса в мача, след като Тодор Неделев стреля превъзходно от пряк свободен удар на около 27 метра от вратата. Националът прати топката в горния ляв ъгъл, но вратарят спаси. Само 2 минути по-късно обаче капитанът допусна нова фатална грешка през календарната година.

В 45' Ботев Пловдив изравни. Антонио Вутов стреля много слабо от 25 метра разстояние, но Божидар Митрев изпусна топката в собствената си врата и се оказа с главна роля за изравнителния гол на бившия играч на "сините" - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50' Левски успя да си върне аванса. След спасяване на Кайзер при удар на Кабрал топката беше избита в корнер. Мариани центрира отлично между точката за изпълнение на дузпа и малкия пеналт, където Тиам беше оставен абсолютно непокрит. Той подложи крака си на пътя на топката и с вътрешен фалц върна аванса на Левски - 2:1.

Само 5 минути по-късно "сините" нанесоха втори бърз удар на суперника. Габриел Обертан получи топката по дясното крило, в бавно темпо навлезе в наказателното поле и издебна отлично момента, в който Костов стартира спринт към малкия пеналт. Френският ас пусна остър пас и бившият играч на Берое вкара втория си гол в мача и общо 13-и за сезона.

В 74' се стигна до корнер пред вратата на Ботев, който беше изпълнен късо. Мариани получи в наказателното поле и се опита да продължи за Станислав Костов, но защитник успя да блокира подаването. Топката обаче остана в краката на халфа, той стреля и след нов рикошет топката влезе във вратата - 4:1.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Нуно Рейш е преместен в сърцето на отбраната заради контузията на Холмар Ейолфсон, а мястото му в средата на терена е поверено на Антони Белмонт. Иван Горанов, който също е контузен, отстъпва мястото си сред титулярите на привлечения през лятото Нганиони.

ЛЕВСКИ: Митрев, Цветкович, Яблонски, Рейш, Нганиони, Белмонт, Тиам, Мариани, Обертан, Костов, Кабрал

БОТЕВ: Даниел Кайзер, Йордан Минев, Кристиян Димитров, Димитър Пиргов, Джонатан Перейра, Серкан Юсеин, Густаво Афонсо, Антонио Вутов, Тодор Неделев, Кристиан Добрев, Диого Кампос

НА ЖИВО:


Ситуацията за Славиша Стоянович и момчетата му обаче вече не е толкова безоблачна, каквато бе допреди 2 седмици. Левски сдаде върха в класирането, а освен това вече е аут и за купата. Така че отборът няма право на нова грешка.

Освен това днес ще е без двама от лидерите си в защита - капитана Иван Горанов и исландеца Холмар Ейолфсон. Канарчетата пристигат в столицата с добра серия - те спечелиха последните си 4 шампионатни срещи, продължават да са и в играта за Купата на България, след като елиминираха Берое в Стара Загора след изпълнение на дузпи. Много вероятно е дебют д анаправи французина Луи Нганиони, който да заеме мястото на Иван Горанов.

Tреньорът на Ботев Пловдив Николай Киров пък получи добри новини в навечерието на двубоя, но въпреки това взе на лагер в столицата едва 17 футболисти - с 1 по-малко от бройката, която може да впише за мача с Левски. На линия за сблъсъка е опитният Йордан Минев. През седмицата бранителят бе на системи заради вирусно заболяване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички