Левски най-накрая победи Славия под обилния снеговалеж на Герена


Левски най-накрая победи Славия под обилния снеговалеж на Герена
Снимка: Lap.bg

5254 0

Левски победи Славия с 1:0 в мач от 22-ия кръг на Първа лига. Под силния снеговалеж, на стадион "Георги Аспарухов" нямаше много футболни моменти, но Найджъл Робърта успя в края на мача да отбележи с глава, след асистенция на Марин Петков. Двубоят ще се запомни и с трите греди - 2 за Левски и една за Славия.

Левски започна доста агресивно мача. В 4-ата минута Робърта беше изведен на добра позиция, но Вуцов излезе и се хвърли в краката на нападателя на Левски, изчиствайки топката. Играчите на Левски искаха нарушение, но съдията остана безмълвен.

В 8-ата минута Здравко Димитров стреля извън наказателното поле, вратарят не мръдна, но топката се отби от дясната греда на вратата на Славия. Постепенно славистите изравниха играта и в 17-ата минута изпълниха корнер, но защитата на Левски се справи.

В следващите 15 минути Левски опита няколко пробива по крилата, но центриранията не намираха играч в синьо в наказателното поле. В 31-ата минута Узунов от "белите" шутира от дистанция, но топката мина на метър встрани. 

В 35-ата минута Здравко Димитров стреля от пряк свободен удар право в стената. Две минути по-късно той проби в наказателното поле, освободи си място за удар с хубав финт, но топката отново срещна гредата. 

В 40-ата минута Насиру получи пас в наказателното поле, но хвърлилият се на шпагат бранител на Славия му попречи да нанесе хубав удар по топката. Това бе и всичко по-интересно за първата част.

Снеговалежът над София се усили, а в съставите на двата отбора не бяха извършени смени на почивката. 48 секунди след началото на полувремето Ради Кирилов можеше да отбележи гол, но Микулич се намеси добре. 

В 49-ата минута Левски получи пряк свободен удар на самата граница на наказателното поле. Този път Робърта се нагърби с изпълнението, но силният му удар срещна лицето на Калоян Кръстев от стената. В 59-ата минута Живко Атанасов без малко да си отбележи автогол, след като той и Микулич не се разбраха кой да посрещне центриране в наказателното поле.

В 61-ата минута Марин Петков се появи в игра, след като Насиру Мохамед изигра разочароващ мач и си навлече гнева на треньорския щаб на "сините". В 65-ата минута на срещата удар на Рангелов облиза гредата на Микулич.

Снегът над София се засили още повече и започна да трупа по игрището, което принуди домакините да пуснат в игра оранжева топка. Положенията пред двете врати намаляха, а играта дори бе спряна в 80-ата минута, за да бъдат почистени очертанията на терена.

Три минути по-късно Левски организира добра контраатака, но пасът на Бари към Робърта не бе добър, а може би и натрупалият сняг забави скоростта на топката. В 86-ата минута Найджъл Робърта засече с глава центриране на Марин Петков и отбеляза за 1:0! До края на мача не се случи нищо по-интересно и Левски успя да се реваншира частично за загубата си от Славия в мача за Купата на България.

Със спечелените три точки Левски излезе на осмата позиция в Първа лига с актив от 27 точки, измествайки Царско село. Славия е на 12-то място с 19 пункта. След паузата за националните отбори "сините" гостуват на Черно море, а Славия е домакин на ЦСКА 1948.

Състави на двата отбора:

Левски: Микулич, Атанасов, Михайлович, Александров, Рерас, Даске, Райнов, Димитров, Робърта, Насиру, Петков

Славия: Вуцов, Христов, Гандри, Александров, Антовски, Макрилос, Узунов, Стоев, Кирилов, Рангелов, Кръстев

ПРЕДИ МАЧА

Левски е на незавидното девето място в Първа лига, но при успех или дори равенство днес "сините" ще се изкачат с една позиция в класирането, изпреварвайки Царско село. Това ще е вторият епизод на най-старото столично дерби за седмицата, след като в сряда Левски получи болезнен шамар от Славия в турнира Купа на България. Последваха дни на неяснота и напрежение на Герена, но в крайна сметка Славиша Стоянович продължава да бъде треньор на отбора и вчера заяви, че очаква да види промяна у играчите си за днешната среща. Файсал Рерас и Драган Михайлович са готови за игра и се завръщат в състава на Левски.

Славия е на 12-то място в Първа лига с актив от 19 точки и за тимът от квартал "Овча купел" всяка точка от тук до края на сезона ще е от изключителна важност. "Белите" имат само две точки преднина пред последния Етър и въпреки, че вече си осигуриха място на полуфиналите за Купата, играчите на Александър Тарханов трябва да дават всичко от себе си и в Първа лига. Петър Патев и Георги Вълчев пропускат днешния мач заради наказания, но Емил Стоев е изтърпял своето и ще бъде на разположение пред Тарханов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички