Левски набеляза талантлив нападател от Втора лига


Левски набеляза талантлив нападател от Втора лига
Снимка: Lap.bg

3167 0

Мариян Тонев от Марица е в радара на треньора на Левски Станимир Стоилов, твърди „Тема спорт“. Роденият през 1999 година нападател прави отлични мачове от началото на сезона във Втора лига.

Преди това Тонев бе голмайстор на Черноморец Бургас. Той е на 22 години и е юноша на Берое. Според ръководството на пловдивския клуб голаджията има договор за още две години. Президент на клуба е Христо Христов, който преди време анонсира, че ще се кандидатира за шеф на БФС, но след последните съдебни решения и разправии между Боби Михайлов и претендента Бербатов не се е появявал в медийното пространство.

Марица разполага с достатъчно опции в атака и през зимната пауза може да си позволи да преговаря с Левски за правата на Мариян Тонев. Симеон Вешев от Струмска слава и бившият национал и голмайстор на Левски Валери Домовчийски са другите варианти пред треньора на втородивизионния тим от Кършияка Николай Димитров.

Левски няма много варианти на върха на атаката, Билал Бари още няма гол в официален мач за тима вече в 23 срещи. Мартин Петков и Марин Петков все още не впечатляват дотолкова, че да спечелят титулярна фланелка. С оглед крайно ограничения бюджет за селекция от „Герена“ няма да могат да си позволят скъпи попълнения.

Идеята с Мариян Тонев е да се плати минимална трансферна сума на Марица с опция при последваща продажба клубът от „Кършияка“ да получи добър процент. Сините ще продължат да следят изкъсо изявите на набелязания играч, както и ще проучват навиците му и извън терена. Треньорът на Левски държи да знае всичко за характера на футболистите, преди да реши да купува.

Междувременно към Левски официално се присъедини беларусин (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички