Левски - Локо ПД: Черно тото само за празнодумците, които не са гледали мача


Левски - Локо ПД: Черно тото само за празнодумците, които не са гледали мача
Снимка: БГНЕС

2187 0

Снощи „Левски“ загуби от Локомотив Пд с 2:3 на „Герена“. „Сините“ нямаха поражение този сезон и допуснаха първото такова по възможно най-наивния начин – изпусната преднина от 2 гола и абсолютно надмощие на терена, особено през първата част.

В последните години „сините“ фенове станаха свидетели на къде-къде по-драматични и болезнени загуби, които със сигурност няма нужда да бъдат припомняни. Така че тази загуба от пловдивчани просто ще бъде една само една драскотина по феновете.

През първото полувреме „Левски“ тотално надигра своя съперник като пропусна няколко страхотни възможности да реши и да затвори мача. Не, че 2:0 не е комфортен резултат, напротив. Противно на твърденията на наставника на столичани Стойчо Стоев, който коментира след двубоя, че преднина от 2 гола е доста коварен резултат. Когато играеш на собствен стадион, пред собствена публика, при такъв резултат – 2:0, трябва задължително да победиш.

Хубавата новина е, че се получи един хубав мач с много голове. Все пак това е важното във футбола, явно обаче не за всички. Веднага след двубоя из социални мрежи и разни форуми се промъкна един тънък (или не чак толкова) тъмен лъч – уговорен мач? По принцип съм далеч от практиката да коментирам всяко едно твърдение на хора, на които им е станало скучно и решават, че всеки мач над 2 гола или при обрат е уговорка. Ако през първото полувреме „Левски“ бе вкарал още няколко попадения или през второто при 2:2 Де Нойер беше успял да поеме топката и да отправи удар, сам срещу вратаря, такива приказки дори нямаше да бъдат изречени. Отделен е въпросът, че при гола на Мартин Камбуров има засада, неотсъдена. Нещо, което ако бе в обратна посока, в полза на „Левски“ щеше да започне друго дежурно твърдение – съдиите помагат на отбора от „Герена“.

Освен това, при такива твърдения за черно тото, уговорени мачове и всякакви такива необмислени твърдения, хубаво е да се обясни как победният гол се вкарва в 90-та минута и след това се говори за уговорки?

Както и хората на стадиона не са мислили, че след двубоя ще им се задават въпроси, свързани с тото. Поради една проста причина – гледали са мача. Защото само един човек, който е погледнал резултата, без да гледа двубоя, може да направи такъв извод. Много по-лесно е да се хвърлят обвинения, които ще предизвикат смут, отколкото да се погледнат грешките, които са допуснати.

В крайна сметка, единствените губещи са привържениците на „Левски“. Те напуснаха стадиона мокри до кости, нещастни от загубата и неподозиращи, че ще трябва да слушат глупости и обвинения извън играта. Те обаче са свикнали, защото са доказали, че любовта им към отбора е много повече от това - тя е непреходна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички