Локомотив (Пловдив) направи Лудогорец шампиона след грандиозен обрат на "Герена"


Локомотив (Пловдив) направи Лудогорец шампиона след грандиозен обрат на "Герена"
Снимка: БГНЕС

1316 0

Лудогорец е новият шампион на България, и то за 5-и пореден път. Шампионското шампанско вече се отваря в Разград, след като титлата стана възможна, благодарение на победата на Локомотив (Пловдив) с 3:2 над "Левски" на "Герена" в страхотен мач, изиграл се в столицата.

Нищо не предвещаваше подобен развой, след като до 20' на двубоя "сините" водеха с 2:0. Пръв се разписа Венцислав Христов, който в 11' отбеляза 8-ия си гол за сезона. В 17' пък Мигел Бедоя удвои резултата в полза на "сините", но с това настъпи и срив в играта на втория в класирането.

Вместо 26-кратните шампиони да подпечатат своята победа, "смърфовете" стигнаха до пълен обрат.

Още в 47' Александров си отбеляза нелеп автогол, след като при наглед безопасна ситуация и центриране от крилото, той игра с глава, топката рикошира и влезе във вратата - 2:1.

"Сините" пропуснаха няколко отлични положения за 3:1 и максимата "ако не вкараш, ще ти вкарат" влезе в сила в 65'. Мартин Камбуров стреля мощно от границата на пеналтерията и изравни резултата. Голът обаче трябваше да бъде отменен заради явна засада на нападателя на Локомотив.

В 89' обратът стана пълен, след като Мартин Камбуров изведе Бирсент Карагарен в наказателното поле, той финтира защитник и с удар в далечния ъгъл на Йоргачевич прави резултата 3:2.

"Левски" изпусна много положения в целия двубой, като Венци Христов и Мигел Бедоя пропиляха най-добрите ситуации. Отличен мач на вратата на гостите записа и Ел Харуби, който беше остро критикуван за изявите си през настоящата календарна година.

С победата на Локомотив Лудогорец стана недостижим на върха с актив от 65 точки - 11 повече от "Левски", 3 кръга преди края на шампионата. Локомотив (Пловдив) пък е с 40 точки - само на 3 от 4-ото място, което в момента е в ръцете на Славия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички