Левски - Крумовград: "Гореща" серия е напът да остане в историята след 10 март


Левски - Крумовград: "Гореща" серия е напът да остане в историята след 10 март
Снимка: Alexander Karamfilov / LAP.bg

2359 0

Кръг №24 в Първа лига ще ни поднесе изключително интересния сблъсък между родния гранд Левски и Крумовград на "Герена". Двата тима имат сериозни амбиции за сезон 2023/24, но двубоят в София ще бъде доста по-специален както за единия отбор, така и за другия.

Левски и Крумовград са двата най-горещи отбора

И Левски, и Крумовград могат да се похвалят с перфектни победни серии в родния шампионат. Двата тима са в страхотна форма и вече имат по 5 поредни спечелени мача в Първа лига. Само и единствено първенецът в таблицата - Лудогорец, може да се похвали с подобна статистика.

Още: Николай Костов с 2 страхотни новини преди двубоя на Левски с Крумовград

Левски ще опита да продължи победите срещу Крумовград

Това означава, че днес на "Герена" някоя от двете перфектни серии ще приключи, а може и двете, ако Левски и Крумовград не излъчат победител. Такъв бе случая и по-рано през сезон 2023/24, когато не успяха да се победят, завършвайки при резултат 2:2 на "Никола Щерев - Старика".

Левски знае как да побеждава новаците

През 21-и век Левски се е изправил срещу 20 съперника, които са дошли от второто ниво на родния футбол, какъвто сега е клубът, воден от Станислав Генчев. 19 от тях бяха победени от Левски поне в единия от двата мача в сезона, в който за първи път бяха част от елита.

Още: Гавра? Том и Джери, Еделвайс-Цветанов и ЖенскиФК - равни по глас на ЦСКА, Левски и Лудогорец за президент на БФС (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Единственият противник, срещу който "сините" са "ударили на камък", е Лудогорец. "Орлите" влязоха в елита през 2011/12 и победиха Левски с 2:1 в Разград и 1:0 на "Герена". Любопитното е, че част от Лудогорец тогава бе сегашният треньор на Крумовград – Станислав Генчев.

Крумовград ще опита да препъне Левски

Само една издънка за Левски за 24 години срещу дебютант - и то срещу Лудогорец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички