Авторът на единствения гол за Левски в Шампионска лига "изчетка" Станимир Стоилов и назова най-голямата му сила


Авторът на единствения гол за Левски в Шампионска лига "изчетка" Станимир Стоилов и назова най-голямата му сила
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2365 0

Първият българин, отбелязал гол за роден клуб в груповата фаза на турнира Шампионска лига - Мариян Огнянов, даде интересно интервю пред "Мач Телеграф".

*В кариерата си той носеше екипите на Левски, Ботев Пловдив, Черно море, ЦСКА 1948, Нефтохимик, Беласица и Дунав Лом, а от началото на 2024-та година е без отбор.

"Дал съм си дълга почивка. Живея в Лом, почти всеки ден играя мачове с мои приятели, гледам много футбол по телевизията, отделям много време на семейството си. Имам планове да се завърна във футбола като треньор на деца, но засега всичко е на ниво мечти", започна 35-годишният Огнянов пред изданието.

ОЩЕ: Знаково име се завръща на "Герена", Левски поиска пълен стадион!

Той бе върнат към времето, в което на "Георги Аспарухов" имаше само четирима чужденци - Седрик Бардон, Игор Томашич, Ричард Еромоигбе и Лусио Вагнер:

Мариян Огнянов

"Те бяха много добри, но бяха избирани по специален начин и от човек, който разбира страшно много футбола - Станимир Стоилов. Ако си спомняте, тогава в онзи отбор нямаше чужденци резерви. Това беше абсурд. Дори футболист, като Георги Иванов - Гонзо, който е сред най-любимите на феновете, не беше в титулярния състав", напомни Мариян Огнянов, а след това отговори на въпрос кой е треньорът, който му е оказал най-голямо влияние:

"Станимир Стоилов. Без никакво съмнение. Мога дори да кажа, че той отвори моите, а и на много други футболисти, очите за футбола. Жалко, че така се развиха нещата с Левски, иначе той можеше да даде много на "сините"".

ОЩЕ: Мъри взел Седрик Бардон "на сляпо", без да знае нищо за него!

"Най-голямата му сила е, че вярва на своите футболисти и разчита на тях, дори и да имат един или поредица от слаби мачове. Това дава невероятна увереност и резултатите са факт. Обяснява много подробно и още по-достъпно изискванията си към играчите, какво трябва да правят на терена. Малко са треньорите, които могат по този начин да мотивират отборите си. Можем само да съжаляваме, че не работи за българския футбол", констатира Огнянов.

Мариян Огнянов

Бившият атакуващ полузащитник на Левски бе запитан и дали често гледа мача с Челси на "Васил Левски", когато се разписа във вратата на Петър Чех пред 43 000 зрители (за крайното 1:3):

"Честно казано, не. Не обичам много да се връщам в миналото. Сега гледам много мачове от европейските турнири и виждам колко са напреднали повечето отбори. Но няма да скрия, че ми е много приятно понякога да си спомням, че съм имал удоволствието да слушам химна на Шампионската лига от терена. Беше невероятно - препълнен стадион "Васил Левски", на терена срещу теб са някои от най-добрите футболисти в света по това време. Наистина беше фантастично".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Култов! Георги Петков с незабравим отговор на въпрос - ще покаже ли пак "мустака"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички