Култов! Георги Петков с незабравим отговор на въпрос - ще покаже ли пак "мустака"?


Култов! Георги Петков с незабравим отговор на въпрос - ще покаже ли пак "мустака"?
Снимка: Lap.bg

3924 0

Георги Петков - едно от най-разпознаваемите лица в родния футбол през новия век. Макар и на 47 години, стражът продължава да брани екипа на своя любим Славия.

Именно с него ветеранът отне последния към момента шанс за титла на друг клуб, чиито цветове е носил - Левски, собственоръчно и в последния възможен момент.

Какво се случи тогава?

През 2013-та "сини" и "бели" излизат пред пълните трибуни на стадион "Георги Аспарухов". Целта на тогавашните възпитаници на Николай Митов е една - победа над колебливия Славия и сигурен триумф в първенството.

Още: Емил Ангелов: Левски настига ЦСКА! Титлата - защо не? "Сините" вече имали по-добър от Уелтън?

Уви, нищо от това не се случва. Грандът повежда с гол на Базил де Карвальо в 33-тата минута. В 74-ата обаче Димитър Везалов праща топката в собствената си врата за 1:1. До края на срещата Георги Петков прави няколко изумителни намеси, предотвратявайки 100%-ови голове и пращайки титлата в ръцете на Лудогорец.

Георги Петков каза дали би направил пак

След последния съдийски сигнал на терена и трибуните настава истински смут, а стражът на "белите" решава да налее масло във вече избухналия пожар. Той се насочва към "VIP" ложата, където е собственикът на Левски Тодор Батков, правейки познатия по-късно жест като "мустака". Впоследствие ветеранът оправдава действията си с думите, че играе само и единствено за своята чест.

11 години по-късно той бе попитан от "Спортал" дали днес, при сходна ситуация, би го сторил отново. Първоначално бившият национал отрече, но впоследствие "блесна" с култов коментар.

Какво каза той?

"Сега вече съм по-улегнал, по-спокоен човек. Със сигурност сега няма да го направя", започна Гошо Петков, но само след секунди изглежда размисли.

Още: 16 300 лева влязоха в касата на Славия - казусът с Левски приключи

"Но това е игра. След мача адреналинът е доста голям и може от емоция пак да го направя. Не казвам, че няма да го направя, но може и да не го направя", допълни култово стражът, казвайки за огромното напрежение, което е свалил от плещите си след последния съдийски сигнал през 2013 г.

Гошо Петков в ЦСКА? Било му все едно дали там, или в Левски - каза защо отишъл при "сините"

ВИДЕО: 47-годишен се виждаше герой, но непознаване на новите правила отне ореола му в невиждана драма

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички