"Левски" изпусна отмъщението и място в Топ 3 срещу Литекс


"Левски" изпусна отмъщението и място в Топ 3 срещу Литекс

2718 0

"Левски" изпусна победата над Литекс в дербито на 17-ия кръг между двата тима, играно на стадион "Георги Аспарухов". "Сините" не успяха да си отмъстят на ловчанлии за тежкото 0:3 в Ловеч в предходния сблъсък между тях и не успя и да се намести в тройката в класирането, изпреварвайки Берое. В отсъствието на своя старши треньор заради наказание "Левски" стигна само до 2:2 и остана на четвърто място с 28 точки. Литекс дръпна с една позиция и вече е пети с 26 пункта.

Ловчанлии откриха в 8-ата минута чрез Кристиан Малинов, а Домовчийски изравни в 28-ата. Аниете даде аванс на своите в 44-ата минута на мача, но през втората част младокът Десподов възстанови равенството в 66-ата минута.

"Левски" започна с повече самочувствие, като в първите минути владееше повече топката и търсеше път към вратата на съперника. При първата си ситуация обаче пред вратата на "сините" Литекс успя да поведе в резултата. В 8-ата минута защитниците в синьо подцениха заплахата от младока Кристиан Малинов в своето наказателно поле и той, макар и подхлъзнал се, успя да чукне топката към вратата на Пламен Илиев под носа на Пламен Крумов - 1:0. Само две минути по-късно домакините можеха да върнат попадението, като Валери Домовчийски получи пас около дъгата на наказателното поле, но се подхлъзна преди да нанесе удар.

След попадението Литекс натисна "Левски", но не съумя да създаде сериозна опасност пред вратата им. "Сините" се поокопитиха и към средата на полувремето успяха трайно да се настанят в половината на "оранжевите". В 22-ата минута Аниете стреля опасно от малък ъгъл, но Баривиейра съумя да изчисти в корнер.

Освен че губеше в резултата и бе без наставника си край тъчлинията в този мач, "Левски" трябваше да преглътне и загубата на основен играч. Георги Сърмов трябваше да напусне принудително терена, като на мястото му в игра влезе Божидар Краев. Въпреки това "сините" успяха да покажат характер и да стигнат до изравнително попадение. След като негов гол бе отменен заради засада в 26-ата минута, Валери Домовчийски все пак успя да се разпише във вратата на Литекс, и то красиво. След изпълнение на тъч топката стигна до Антонио Аниете, който продължи към централния нападател, а той с едно докосване, с пета, успя да мушне топката в мрежата на Баривиейра.

Голът на Домовчийски даде импулс в играта на "Левски" и в следващите минути те имаха осезаемо превъзходство над съперника. В 32-ата минута Мигел Бедоя можеше да даде аванс на своя тим, но бе блокиран от вратаря. Минута преди края на първата част обаче логичното се случи и домакините взеха преднина. След лоша комуникация в "оранжевата" защита Прохазка намери Аниете, който бе в отлична позиция пред вратата на Литекс и не сгреши за 2:1. Полувремето завърши с искри на напрежение, след като Асприля скочи на Крумов заради грубото нарушение, което халфът извърши срещу него. С намесата на Прохазка ситуацията стана заплашителна, но Ивайло Стоянов охлади страстите.

"Синята" доминация продължи и след почивката. В 55-ата минута Прохазка завърши хубава атака на своя тим с центриране по земя, при което топката мина на сантиметри от вратата на Баривиейра. И когато изобщо не се виждаше как гостите могат да стопят пасива си, те превърнаха второто си положение в мача във втори гол. Тогава Десподов завърши чудесна контраатака на своя тим с красив удар в горния ляв ъгъл - 2:2. В ситуацията играчите на "Левски" не съумяха да се прегрупират от атака в защита и Минев и Крумов закъсняха с намесата си. "Левски" можеше да постигне своето сладко отмъщение над Литекс в 84-ата минута, когато Аниете получи отличен пас от Крумов в наказателното поле, но Страхил Попов му попречи да овладее и да нанесе удар. Отново испанецът пропиля добър шанс в 90-ата минута, като стреля по диагонала, но топката мина на сантиметри от целта.

СТАТИСТИКА

Дерби на 17-ия кръг в "А" група

ЛЕВСКИ - ЛИТЕКС 2:2

0:1 Малинов 8'

1:1 Домовчийски 28'

2:1 Аниете 44'

2:2 Десподов 66'

Състави:

Левски: 23. Пламен Илиев, 14. Веселин Минев, 3. Аймен Белаид, 5. Борислав Стойчев, 25. Пламен Димов, 71. Пламен Крумов, 7. Роман Прохазка, 8. Георги Сърмов (26' Краев), 10. Мигел Бедоя, 20. Антонио Аниете, 17. Валери Домовчийски (78' Велев)

Резерви: Наумовски, Орачев, Велев, Краев, Огнянов, Цонев, Димитров

Треньор: Елин Топузаков

Литекс: 31. Винисиус Баривиейра, 13. Васил Божиков, 3. Антон Недялков, 18. Илия Миланов (46' Руменов), 4. Пламен Гълъбов, 6. Джаксън Менди, 16. Страхил Попов, 93. Петрус Бумал (59' Десподов), 15. Кристиан Малинов, 70. Данило Асприля, 9. Уилмар Джордан (79' Цветков)

Резерви: Конов, Горанов, Руменов, Цветков, Колев, Десподов, Ангелов

Треньор: Красимир Балъков

Жълти картони: Бумал 53', Руменов 63', Димов 76', Малинов 85'

Червени картони: Няма

Съдия: Ивайло Стоянов

Стадион "Георги Аспарухов", София

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички