"Левски" има нов собственик?


"Левски" има нов собственик?
Снимка: Иван Йочев

2234 0

Иво Тонев ще се възцари на 100% в „Левски“ след очакваните рокади следващата седмица, най-вероятно в понеделник, пише "Труд".

Прогнозира се оттегляне на Тодор Батков. Тонев управлява през 2012-а и до средата на 2013-а, а от март 2015-а пак де факто е на върха в ръководството. Той заема поста председател на управителния съвет.

Дали ще замени Батков като шеф на Надзорния съвет? Без значение. Дори друг да се настани там, ще е до голяма степен формално. Вече витаеше името на Иво Кусев, но логичната намеса на фенове блокира варианта. Сега се обсъждат няколко имена, всичко е възможно.

Още в понеделник Батков е отстъпил всичко на Тонев. Нататък вариантите влизат в сферата на предположенията и клюките. И стигат от раздяла на Батков с акции до запазване на основния пакет, който да бъде раздаван на всеки, който инвестира.

Дали „Левски“ реално ще има нов мощен собственик? Възможно е да няма. Защото клубът намали с още 25% бюджета в сравнение с миналия сезон, когато трябваше да дава свършилият парите Батков.

Сега „Левски“ е останал с 11 свои юноши и само петима играчи, които не са минали през школата.

Докато ако идва някое от шепнените в запалянковските среди едри имена, няма да се свиват още коланите. Напротив – ще се действа по план с очакване на милиони.

Тонев ще има мисията да търси спонсори и вече наближават два. Вероятно ще бъдат предложени акции срещу пари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички