"Левски" и Лудогорец с исторически хикс на "Герена"


"Левски" и Лудогорец с исторически хикс на "Герена"

3132 0

"Левски" направи 1:1 с Лудогорец в дербито от 12-ия кръг на "А" група. Мачът ще остане в историята като първият завършил наравно в историята на съперничеството между двата тима. Срещата беше общо 13-а, като шампионите имат осем успеха, а "сините" - 3.

Големият печеливш от този резултат е Литекс, който по-рано през деня победи Монтана с 2:0. "Левски" и "оранжевите" имат по 22 точки на върха в класирането, само на една зад тях е Лудогорец.

Домакините поведоха в резултата в 39-ата минута с куриозен гол. Живко Миланов центрира в наказателното поле, там последователно с топката се разминаха Умал Диаби и Божидар Краев, след което и Милан Борян не можа да играе с нея и тя се удари в страничната греда и спря зад голлинията.

Шампионите изравниха с попадение на Клаудиу Кешеру от пряк свободен удар в 59-ата минута. Лудогорец можеше да се добере и до успеха ако не беше пропускът на сезона, сътворен от Вандерсон. Бразилецът беше изведен зад защитата на "Левски", преодоля вратаря Йоргачевич и стреля, но не уцели опразнената врата.

На няколко пъти двата отбора се хващаха за гушите, но реферът успяваше да укроти старстите и до по-сериозен инцидент не се стигна.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите започнаха много надъхано, но в желанието си да пресират "Левски" още в неговата половина Марселиньо се хвърли на шпагат в краката на Аймен Белаид, но вместо топката уцели глезена му и получи жълт картон още в 3-ата минута.  Малко след това младият Венци Керчев получи контузия в коляното и се наложи Едуард Ераносян да прави принудителна смяна. Докато защитникът се превиваше на тревата вратарят Милан Борян блъсна човека с носилката на "Герена". След кратко сдърпване и размяна на обиди, включително и между близнаците Йордан и Веселин Миневи реферът раздели играчите. Натанаел влезе вместо Керчев.

В 15-ата минута гостите стигнаха до корнер, но центрирарено пред Боян Йоргачевич не застраши вратата му. 10 след това Лудогорец направи добра контра, започната от Марселиньо. В последния момент обаче защитникът на "сините" Карнер изби в тъч.

"Левски" стигна до положение пред съперникова врата чак в 28-ата минута. След рикошет при удар на Божидар Краев, топката стигна до Владимир Гаджев зад защитата на "орлите", но Милан Борян не позволи да се стигне до удар към вратата му.

Далечен удар на Веселин Минев в 32-ата минута беше спасен от Борян.

Фрапантен пропуск на Лудогорец в 36-ата минута! Натанаел центрира и оставения непокрит Сисиньо не уцели добре топката на три-четири метра от вратата на Йоргачевич.

"Левски" повежда в резултата в 39-ата минута с куриозен гол. Живко Миланов центрира в наказателното поле, там последователно с топката се разминаха Умал Диаби и Божидар Краев, след което и Милан Борян не можа да играе с нея и тя се удари в страничната греда и спря зад голлинията. Автор на попадението е Миланов.

Пропуск за гостите за гостите в края на първото полувреме. След центриране на Вандерсон Препелица не успя да играе с глава и се сблъска с вратаря Йоргачевич. топката попадна в непокрития Марселиньо, който не успя да я овлаее, тя се удари в коляното му и излезе в аут. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Опасна атака на Лудогорец веднага след почивката. Марселиньо центрира, но отбраната на "Левски" вади топката в корнер. Игарата временно е спряна заради пелената от дим над "Герена". Феновете запалиха факли и димки. 

Жълт картон за Божидар Краев в 59-ата минута за нарушение срещу Абел Анисе пред наказателното поле. Кешеру бележи с прецизен удар в горния десен ъгъл на вратата на "Левски".

В ответната атака Прохазка не успя да засече центриране на няколко метра от вратата, а топката излиза в корнер. След изпълнението му Диаби стреля с глава но високо над вратата.

В 69-ата минута се стигна до поредната порция разправии. Дякщов получи жълт картон за оспорване на съдийско решение и докато той и съотборниците му искаха обяснение от съдията, Милан Борян се свлече на тревата. На повторението се видя, че това става след спорт с Диаби, който обаче не го удря. Вратарят също получава картон за симулация.

Грешка на Аймен Белаид в 71-ата минута позволи на Клаудиу Кешеру да излезе сам срещу Йоргачевич. Сърбинът обаче стигна пръв до топката и изчисти в тъч.

Уникален пропуск на Лудогорец в 74-ата минута. Вандерсон беше изведен зад защитата на "Левски", преодоля вратаря Йоргачевич и стреля към опразнената врата. Топката обаче се опрете от външната страна на мрежата.

Игарата е накъсана от множеството нарушения, извършвани и от двата тима.

Шут от въздуха на Анисе в 90-ата минута е изчистен в корнер от Белаид. Продължението на мача е 10 минути.

СЪСТАВИ

"ЛЕВСКИ": 29. Боян Йоргачевич, 14. Веселин Минев, 70. Георги Костадинов, 3. Аймен Белаид, 30. Максимилиан Карнер, 20. Живко Миланов, 45. Владимир Гаджев, 15. Роман Прохазка, 12. Божидар Краев, 8. Джереми Де Ноойер, 11. Умар Диаби

ЛУДОГОРЕЦ: 26. Милан Борян, 77. Витиня, 37. Венцислав Керчев, 27. Козмин Моци, 25. Йордан Минев, 18. Светослав Дяков, 88. Вандерсон, 30. Андрей Препелица, 4. Сисиньо, 84. Марселиньо, 28. Клаудиу Кешеру

ПРЕДИ МАЧА

Мачът на „Герена" ще бъде специален поради много причини. Трибуните ще са пълни до краен предел - както бе на 18 май 2013-а. Тогава Левски спечели битката, но малко след това загуби войната и титлата отиде в Лудогорец. В следващите 2,5 години столичани не бяха никакъв дразнител за "орлите". Колелото обаче се върти и изненадващо или не - "сините" вече са в по-изгодна ситуация. При това, без да хвърлят сериозни средства за нови попълнения.

Лудогорец и Левски вече играха в началото на сезона като победата взе тима от Разград. Оттогава обаче изтече много вода, а двата тима не приличат на тези отпреди два месеца и половина. Лудогорец е воден от нов треньор - Едуард Ераносян, който все още се ориентира в обстановката, докато начело на Левски Стойчо Стоев вече бере плодовете на труда си.

Стоев има колебания само за атаката - кой да бъде неин водач. Той ще може да разчита на Умар Диаби, Атанас Курдов и Линел Китамбала. През седмицата "сините" пробваха няколко варианта - включително и с последния на върха на нападението.  

Ераносян изненадващо извади Върджил Мисиджан от групата за двубоя. От клуба обаче не обявиха дали причините са само спортно-технически.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички