Станимир Стоилов: Очаквам Стефанов да влезе в състава, Дай Боже пълен стадион


Станимир Стоилов: Очаквам Стефанов да влезе в състава, Дай Боже пълен стадион
Снимка: Ивайло Илиев/Actualno.com

2970 0

 

Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди 1/4-финалния двубой за Купата на България
срещу Септември София. Срещата на стадион "Георги Аспарухов" е в сряда от 17:30 ч., въпреки
че отборът от Втора лига е символичен домакин.

Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори преди 1/4-финалния двубой за Купата на България срещу Септември София. Срещата на стадион "Георги Аспарухов" е в сряда от 17:30 ч., въпреки че отборът от Втора лига е символичен домакин.

 

„За мен седмицата е много важна. Трябва да се концентрираме за предстоящия утре двубой със Септември. Притесняваме да не се измества важността за Купата към Вечното дерби. Имаме задача, която трябва да изпълним. Левски не трябва да си позволява разсеяност и то особено на „Герена“. Нямаме право да правим слаби мачове на „Георги Аспарухов“. Септември е млад отбор, който играе добър футбол и политиката му е да развива таланти. Очаквам победа за нашия отбор“, заяви Стоилов.

„Няма да правим кой знае какви размествания. Ще играем с максимални сили без да мислим за мача в неделя. Имаме достатъчно време да се възстановим. Няма да щадим играчи. Трябва да играят всеки мач, за да трупат добра спортна форма. Да, имаме нов футболист. Имаше много предложения към нашия клуб за Илиян Стефанов, но казах, че само като свободен агент може да дойде. Може да играе на много позиции в атака. Мисля, че аклиматизацията му ще е кратка, тъй като е юноша на Левски. Очаквам, че ще влезе утре в състава, но при условия, че няма спънки с документите му“, каза треньорът на „сините“.

„Георги Миланов напредва във възстановяването си. Утре ще играе, за да трупа форма и да видим на какво ниво е. Време е да влиза да играе и да показва на хората това, за което го аплодират. Лично не съм има предложение Боби Цонев и Мартин Петков да се завърнат. Пожелавам им успех“, заяви Стоилов

„На приказки ще кажа, че сме готови, но на дела трябва да го направим. Задължени сме да играем на максимум, няма значение срещу кого. Ще бъда недоволен от себе си, ако отборът не играе с настроение. Левски не може да се бори за думата мотивация и желание. Ще търся причината в себе си, ако не се представим добре“, каза Мъри.

„Бяхме планирали по-малко играчи за селекцията. Трите опции с Келиан ван дер Каап, Илиян Стефанов и Филип Кръстев излязоха по-късно. Преценихме, че те могат да усилят Левски. Летния трансферен прозорец ще бъде лесен за клуба, защото има може би две позиции, на които ще търсим. Имаме време за аклиматизация и сработване на този млад отбор. Доволен съм, че взехме млади играчи, които имат бъдеще и могат да се развиват в Левски“, добави още той.

„Дай Боже да е пълен стадиона утре. Играха голяма част от младите ни играчи и минават през напрежението. То може да повлияе на качество и резултати, но не трябва да е оправдание. Не искам да търсим извинение в напрежението, когато има фенове на стадиона. Смешно е. Достатъчно съм казал на привържениците. Правят много за клуба и дори няма нужда да ги призоваваме да помагат, защото постоянно го правят. Надявам се да продължат да бъдат най-големия спонсор на Левски“, заяви Стоилов.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички