Левски е втори по публика в квалификациите на ЛнК и в топ 4 по сухи мрежи


Левски е втори по публика в квалификациите на ЛнК и в топ 4 по сухи мрежи
Снимка: Оф. сайт на Левски

8321 0

Българският Левски се представя повече от прилично този сезон в Европа. В квалификациите на Лига на конференциите тимът не загуби нито един от 5-те си изграни мача и е на двубой от влизане в групите на турнира. Но и в някои други компоненти "сините" се представят не просто добре, а са сред първите до този момент в предварителните кръгове, установи Sportlive.bg.

"Синя" сила в отбрана

Например в отбранителната игра. Титулярният страж на тима Пламен Андреев е в топ 4 по сухи мрежи в квалификациите. Любопитното е, че той е запазил вратата си суха в 3 срещи - колкото и тримата пред него в класирането. Той обаче е постигнал това в 3 от 5 срещи, а Андреас Хансен (Нордселанд) и Никлас Хьодл са го направили в 3 мача. Третият - Денес Дибуш от Ференцварош - в 4 срещи.

Левски е и сред първите по най-малко допуснати попадения - 2. Те са на 133-то място по най-много инкасирани попадения, като по-малко от тях са допуснали само 13 отбора - АЗ Алкмаар, Шкендия, НВ, Лил, Генк, Фиорентина, Айнтрахт, Днепър-1, Нордселанд, Рапид Виена, Брейдаблик, Астън Вила и Астана.

Българския тим е с по-добри показатели от редица тимове, допуснали същия брой голове, но в по-малко мачове - по 2. Това са Хонка, Ла Флорита, Космос, Викингур Рейкявик, Хамарби, Дрита, Пайде, Осасуна и ХИК.

Тимове като ПАОК, Ференцварош, Фенербахче, Макаби Тел Авив и Виктория Пилзен са допуснали по 2 попадения и в същия брой мачове като "сините" - 5.

Феновете, о, феновете!

Родният гранд е доста напред в турнира и по отношение на зрителския интерес. В трите си домакинства досега - 2 на "Георги Аспарухов" и едно на "Васил Левски", "сините" са събрали 140 817 зрители, което ги поставя на второ място във всички домакинства този сезон. Повече от тях са събрали само на кипърския GSP Stadium, където домакинстват АПОЕЛ (Никозия) и Омония. На този стадион са дошли общо 267 480 фенове. Трети е стадион израелския "Блумфийлд" със 138 729 зрители. Там домакинстват Макаби Тел Авив, Апоел Тел Авив и Бней Йехуда Тел Авив.

Айнтрахт - цар на феърплея в ЛнК?!

Интересно е да се отбележи, че съперникът на "сините" тази вечер - Айнтрахт Франкфурт, оглавява класацията по феърплей в предварителните кръгове на Лига на конференциите. Те имат само 1 точка, която е дошла от единствения жълт картон, даден им досега, а именно в гостуването на Левски. Това първо място обаче е малко спорно, предвид факта, че те имат само 1 изигран мач дотук.

Иначе по 1 точка имат и Астън Вила, ХИК Хелсинки и френският Лил. Българският тим е на 135-о място по феърплей с 15 точки, донесени им от 15-те им жълти картони в 5 срещи. В класацията се дава 1 точка за жълт картон, 3 за втори жълт и 5 за червен картон. Най-грубият тим в предварителните кръгове е казахстанският Тобол с 24 точки. A eто каква силна серия преследва Левски във Франкфурт. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички