Левски е напът да подобри редица от антирекордите си в България


Левски е напът да подобри редица от антирекордите си в България
Снимка: Vladimir Stoyanov / LAP.bg

1532 0

Понастоящем Левски изживява най-тежкия период в 107-годишната си история. "Сините" не са печелили трофей от 2009 година, финансовата криза в клуба е жестока, а отборът е на 9-то място в Първа лига.

Лошото представяне на тима през този сезон е довело до изравняване на един антирекорд! В четири поредни мача Левски не е отбелязвал гол, а това се случва за пръв път от 1979 година, когато в 4 последователни срещи "сините" за последно не са успели да се разпишат.

Като цяло, Левски не е вкарал нито един гол под ръководството на Живко Миланов вече 5 мача (през есента Миланов ръководи отбора при загубата от Лудогорец с 0:1). Също така, "сините" никога не са завършвали по-назад от 7-мо място (2015г.), а сега са напът да подобрят това си "постижение".

На стадион "Георги Аспарухов" може да бъде записан и друг антирекорд - отборът има общо 12 загуби през сезона в Първа лига, но сега дори е близо до актуализиране на статистиката си от 2014 година, когато пораженията бяха с две повече. Важно е да се отбележи, че преди 7 години Левски изигра 38 срещи, а сега те ще бъдат 32!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички