"Левски е много голям клуб" - Келиан ван дер Каап разказа как се е озовал в България и какъв е футболът у нас


"Левски е много голям клуб" - Келиан ван дер Каап разказа как се е озовал в България и какъв е футболът у нас
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

3325 0

23-годишният нидерландски бранител на Левски - Келиан ван дер Каап, даде интервю пред местното издание "Elfvoetbal", в което разказа как се е стигнало до трансфера му на "Герена" и как се чувства в България. Защитникът говори и за бъдещите си планове, за футбола у нас, за феновете на "сините" и за победата срещу ЦСКА във финала за Купата на България: 

*Ван дер Каап бе привлечен на стадион "Георги Аспарухов" в началото на 2022 г. със свободен трансфер от Виборг (Дания). До момента се е отчел с 33 мача във всички турнири, 1 гол и 7 жълти картона.

"Левски имаше интерес към мен още през миналата година, догато играех в израелския Макаби Нетаня, но през лятото реших да приема офертата на Виборг. В датския клуб нещата не се получиха обаче - присъединих се към подготовката твърде късно, а те вече имаха изграден титулярен състав, който се представяше добре. Пред мен не се откриха много шансове да играя, а през зимата от Левски отново показаха интерес към мен. Този път не мислих много и приех офертата. Просто исках да бъда на терена", призна нидерландецът и допълни:

"Тук играя на най-високо ниво и направих крачка напред в развитието ми. Спечелихме Купата, играхме в Европа, а това е нещо, което няма да забравя".

Келиан ван дер Каап не скри, че един ден ще пожелае да направи следващата крачка в развитието си, но уточни, че за момента е изцяло концентриран върху представянето си в Левски: "Може би един ден ще искам да направя и следваща крачка, но в момента съм концентриран изцяло върху изявите си в Левски. Искам да печеля трофеи и да помогна да отбора да постигне още по-добри резултати".

Централният защитник обясни пред изданието и на какво най-вече се залага в българския футбол: "Мисля, че в чужбина станах по-стабилен психически. Научих и повече за футбола. В България, например, се работи много върху дефанзивния аспект от играта. Набляга се на позиционирането, на това как да пазиш нападателите и как да играеш за резултат. Това ме прави още по-завършен защитник".

"Тук Левски е много голям клуб. Феновете често искат да си направят селфи с мен или да получат автограф, когато ме видят. Любовта към клуба е в сърцата им. По време на някои тренировки се събират стотици хора, за да ни гледат. На мачовете постоянно се чуват тъпани, а феновете не спират да пеят през всичките 90 минути", продължи да споделя впечатленията си Ван дер Каап и след това каза няколко думи и за финала за Купата срещу ЦСКА:

"Дербито срещу ЦСКА е много напрегнато. От съображения за сигурност мачът се игра на Националния стадион и по светло в следобедните часове. Досега не бях преживявал подобно нещо, беше доста напечено. След победата феновете ни бяха изключително щастливи. Беше невероятно. Целият град стана "син"".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Бивш нападател на Левски: Не може да говорим за криза в отбор, който е спечелил Купата и мачка Лудогорец и ЦСКА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички