Левски дели 33-о място в Европа с БАТЕ Борисов в любопитна класация


Левски дели 33-о място в Европа с БАТЕ Борисов в любопитна класация
Снимка: Lap.bg

1515 0

Левски попадна в първата половина на изключително любопитна класация, свързана с футболисти от школата, които тренират и/или играят понастоящем в отборите от първенствата на 31 страни, които са членове на УЕФА.

"Синият" клуб разполага с общо 36 играчи, които се състезават или на "Герена", или в други отбори от България, или в европейските първенства. Това сочи проучване на базираната в Швейцария "Футболна обсерватория". 

Средната възраст на юношите на Левски е 25.1 години, а по този показател клубът е на 33-о от 100 други тима на Стария континент. Интересно е да се отбележи, че отборът дели тази позиция със своя кошмар от близкото минало - Бате Борисов!

Единствено Литекс е другият български клуб, който попада в Топ 100 - той може да се похвали с общо 24 интегрирани играчи, които са на средна възраст 27.6 години...

Съвсем очаквано, нидерландският гранд Аякс е лидер в това подреждане (81 футболисти), следван от Шахтьор Донецк (75) и Спортинг Лисабон, Динамо Загреб и Динамо Киев, които имат по 70.

Малко по-рано днес пък бившият наставник на Левски Стойчо Стоев коментира надълго и нашироко последните събития в трите български гранда - Левски, ЦСКА и Лудогорец (прочетете тук мнението му)!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички