Левски - Черно море по ТВ: Къде да гледаме двубоя в Първа лига?


Левски - Черно море по ТВ: Къде да гледаме двубоя в Първа лига?
Снимка: Rostislav Grancharov / LAP.bg

3107 0

В днешния ден, 26 май, петък, Левски посреща Черно море в двубой от първата шестица на Първа лига. Мачът стартира в 20:30 часа.

Горещо в шампионската група

Три кръга преди края е много интересно в шампионската група. В сряда Лудогорец спечели Купата на България, което означава, че ЦСКА 1948 ще е пределно мотивиран да запази третата позиция в подреждането.

Четвъртата вече носи право на бараж за участие в Лига на конференциите. Към момента на нея е Левски, но апетит има и Черно море, който пристига в София, за да се доближи на само точка от "сините". Победа на столичани пък означава, че те не само ще решат спора с "моряците" в своя полза, но и ще се изравнят по точки с ЦСКА 1948.

Левски срещу "моряците" през сезона

В първия кръг от пролетния дял Черно море победи Левски като гост, но на неутрален терен във Велико Търново. Резултатът може и да бе само 1:0 в полза на „моряците“, но два техни гола бяха отменени, докато добрите положения пред играчите на "сините" не бяха много. Двубоят във Варна през ноември пък завърши без попадения.

Формата на "сините"

Предстоящата среща обаче заварва Левски в доста по-добра форма от тогава, когато победа липсваше дълго време. В първата половина от месец май столичани загубиха от Локомотив Пловдив и завършиха 2:2 с ЦСКА 1948, което бе сериозен удар по техните европейски амбиции. Нищо обаче не е загубено и Ивелин Попов и компания показаха това при категоричното 3:0 срещу „смърфовете“ в Пловдив.

Формата на "моряците"

Черно море не се намира в особено добра форма, като победи единствено Спартак Варна в последните си пет мача за първенство и допусна отпадане от Купа на България от Лудогорец. „Моряците“ обаче правят добро впечатление и силен сезон и определено трябва да съжаляват, ако не се доберат до европейско участие.

Те спечелиха само точка от първите два мача в шампионската група. Първо бе допуснато поражение от ЦСКА, а в предишния кръг бе спасена точката в домакинство на ЦСКА 1948. двубоят Левски - Черно море ще бъде предаван пряко по "Диема спорт", можете да го следите НА ЖИВО и в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички