Елин Топузаков: Ако се отвори възможност, Левски ще атакува и по-горно място


Елин Топузаков: Ако се отвори възможност, Левски ще атакува и по-горно място
Снимка: Levski.bg

2772 0

Наставникът на Левски Елин Топузаков даде пресконференция преди важния мач за неговия тим с Черно море утре (26 май). Двубоят от Първа лига може да се окаже решаващ за четвъртото място и борбата за евротурнирите. Специалистът заяви, че "сините" имат повече класа и че иска да запази футболистите си от "прегоряване".

"Със сигурност щабът и ръководството осъзнаваме (важността на мача с Черно море), но искам да предпазя футболистите да не прегорят и да покажат това, което могат, за да се поздравим накрая с успех. Спрямо тяхната мотивация трябва да работим малко по-внимателно, за да не отидем в другата крайност", започна Топчо.

"Този мач (с Черно море в Търново) е доста назад във времето, не мисля, че има някаква важност или тежест за утрешния двубой. Съвсем друг мач предстои. Съвсем друга форма на футболисти и отборна такава. Утре зависи изцяло от концентрацията, надиграването, агресивността и футболните аргументи, за да вземеш победата".

"Нямаме нови контузии, всички са на линия. Зависи от нас треньорския щаб кои ще започнат. Изключение са трайно контузените. Нямаме проблем откъм състава за утре".

"Съжаляваме за много мачове, които изпуснахме да вземем повече от точка или три. Това вече наистина е история. Дали първият мач с ЦСКА, дали с ЦСКА 1948, дори гостуването в Пловдив на Локомотив изпуснахме точки. В крайна сметка, е важно да победим утре, за да задържим дистанция пред преследвачите. Ако се отвори възможност, ще атакуваме и по-горно място. Важно е да постигнем участие в Европа, без значение дали през трето или четвърто място".

"В кръга на шегата си говорихме с колегите от щаба, че пребивавахме в един конкретен хотел в Пловдив повече, отколкото имахме домакинства на "Георги Аспарухов". Привържениците придават допълнителна мотивация и сили в нашата игра. Мисля, че те ще бъдат от помощ и ще ни бъдат 12-ия играч, за да постигнем утре така важната победа".

"Първо е важно да си свърша работата. Най-важното и най-ключовото е това. Моето бъдеще не е толкова важно, а отборът да постигне целта си – класиране за Европа. Важно е откъм финансите на клуба. Ще говорим с ръководството, но нека свършим работата в екстремната ситуация след напускането на Станимир Стоилов. След това с ръководството ще вземем решение".

"Едва ли бих отличил някой конкретно от Черно море. Сериозен отбор с доста футболни аргументи. Треньор в лицето на Илиан Илиев, който е направил стил на работа, много опитни играчи има, минали и през Левски. С нужния респект към Черно море като клуб и отбор, но ние сме по-класни. Въпросът е да го покажем на терена и да вземем това, което мислим, че е наше. Няма да дойде лесно. Трябва борба, агресия и спортен шанс".

"Всекидневната ми работа се усещаме доста добре с футболистите. Посвикнаха с някои малки неща, които вкарахме като детайли, Изцяло зависи от тяхната мотивация. Виждам го този пламък, надявам се да го виждам и в часовете до мача. Важно е с поведението си да показваш, че искаш да спечелиш даден мач. Това винаги накланя везните в твоя полза", завърши специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички